Σάντος – ”Δεν το παίζω Έλληνας αλλά έχω ελληνική καρδιά” – ”Αντίπαλος για τους παίκτες τα… μπουζούκια!” | dete

Σάντος - ''Δεν το παίζω Έλληνας αλλά έχω ελληνική καρδιά'' - ''Αντίπαλος για τους παίκτες τα… μπουζούκια!''

Ο Φερνάντο Σάντος αγαπάει την Ελλάδα και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Μπορεί πλέον να διαπρέπει στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας, ωστόσο διατρανώνει την αγάπη του για τη χώρα που τον φιλοξένησε για πολλά χρόνια.

«Αγαπώ πολύ την Ελλάδα. Δεν το παίζω Έλληνας. Πορτογάλος είμαι, αλλά έχω πλέον ελληνική καρδιά. Αγάπησα και αγαπώ την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα μου. Έχω πολλούς φίλους εκεί. Η γυναίκα μου λατρεύει την Ελλάδα και να ξέρεις ότι κάποτε θα γυρίσω», αναφέρει στο περιοδικό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος μίλησε για το φόβο που είχε πως θα απολυθεί γρήγορα από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά και τη διαρκή… απειλή των νυχτοπερπατημάτων των παικτών. «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να αναλάβω Εθνική Ομάδα.

Όταν ανέλαβα την Εθνική Ελλάδος σκέφτηκα ότι σε δυο μέρες θα είχα τελειώσει. Άλλωστε είχα απολυθεί τρεις φορές στην Ελλάδα. Μετά από ένα μήνα όμως κατάλαβα ότι με την Εθνική τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι παίκτες πίστευαν σε μένα και εγώ έπρεπε να τους πείσω ότι αυτό που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά. Και ξέρεις ότι στην Ελλάδα υπάρχει για πολλούς παίκτες ένας ...αντίπαλος: Τα μπουζούκια».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μόνο καλά λόγια έχει για τον Πορτογάλο σταρ. «Είναι ένας άψογος επαγγελματίας στο γήπεδο, αλλά και ένας εξαιρετικός άνθρωπος έξω απ` αυτό. Βοηθάει όπου μπορεί χωρίς να φαίνεται. Και μην ξεχνάς ότι είναι ένα παιδί 32 ετών, που καθημερινά αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις».