Ρομπότ «απειλούν» γιατρούς και νοσοκόμους στη Βρετανία | dete

Ρομπότ «απειλούν» γιατρούς και νοσοκόμους στη Βρετανία

Δύο πρώην υπουργοί Υγείας των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Βρετανίας παρουσιάζουν έρευνα, με την οποία προτείνουν στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να απολύσει σημαντικό μέρος των γιατρών και των νοσοκόμων, «προσλαμβάνοντας» στη θέση τους «ρομπότ φροντίδας» για να εξοικονομηθούν 14.700.000 ευρώ τον χρόνο. Ο χειρουργός και πρώην υπουργός Υγείας των Εργατικών Αρα Ντάρσι και ο πρώην υπουργός Υγείας των Συντηρητικών Ντέιβιντ Πράιορ, σύμφωνα με την «Telegraph», θα δημοσιεύσουν στις 19 Ιουνίου έρευνα πάνω στο θέμα.

Σε αυτήν, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα, υποστηρίζουν ότι το ένα τρίτο των εργασιών που κάνουν οι νοσοκόμοι και σχεδόν το ένα τέταρτο όσων κάνουν οι γιατροί θα μπορούσαν να γίνουν από ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη. Στους δε ηλικιωμένους που δέχονται φροντίδα στο σπίτι, η έρευνα υπολογίζει ότι τα ρομπότ μπορεί να αναλάβουν το 30% των εργασιών που κάνουν οι άνθρωποι.

Οι πρώην υπουργοί υποστηρίζουν ότι με τη χρήση των «ρομπότ φροντίδας» το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας θα εξοικονομήσει ποσό που αντιστοιχεί στο 10% του ετήσιου προϋπολογισμού του και ζητούν από τη Μέι να επενδύσει στην τεχνολογία.