Ριγανόκαμπος:Δυναμικές κινητοποιήσεις για την παραχώρηση παλιού σκουπιδότοπου - (Φωτο)

Πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα του Ανατολικού Διαμερίσματος, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του Διαμερίσματος, ευρεία σύσκεψη Εκπολιτιστικών Συλλόγων, φορέων και κατοίκων της περιοχής, με θέμα τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση του χώρου του παλιού σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο.
Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστα Πελετίδης, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή, από τον Ιούνη του 2015, έχει θέσει στην κυβέρνηση το αίτημα, η έκταση του παλιού σκουπιδότοπου, να φύγει από περιουσιακό στοιχείο του Υπερταμείου (ΤΑΙΠΕΔ), να μην παραδοθεί προς εκποίηση (πώληση), να παραχωρηθεί άμεσα η χρήση του στο Δήμο και στο λαό της Πάτρας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επί ενάμιση χρόνο δεν δίνει καμιά απάντηση. Σήμερα -τόνισε ο Δήμαρχος- υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τις πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση του χώρου του παλιού σκουπιδότοπου από την κυβέρνηση.
Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και γι αυτό απαιτείται αποφασιστικότητα. Θα έχουμε συνεργασία και όλοι μαζί θα το διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε. Στόχος των κινητοποιήσεων, πρέπει να είναι η δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου, με πολύ πράσινο και χώρο για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, στην παρέμβασή της κάλεσε τους κατοίκους και τους φορείς, το λαό της Πάτρας, να στηρίξουν με πολύμορφες κινητοποιήσεις το αίτημα του Δήμου, όπως αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι ο λαϊκός παράγοντας, όπως ανέφερε, που αξιοποιώντας την πείρα των μεγάλων κινητοποιήσεων για την ανεργία και την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης, με την δυναμική παρέμβασή του, να υποχρεώσει την κυβέρνηση σε υποχώρηση και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ένας ακόμη εγκαταλειμμένος χώρος να αξιοποιηθεί για τις λαϊκές ανάγκες.
Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στο μεγάλο όφελος που θα προκύψει από την ανάπλαση της έκτασης και τη δημιουργία ενός μεγάλου, υπερτοπικού χώρου πρασίνου, με εγκαταστάσεις αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Δική μας Πόλη» Νίκος Τζανάκος, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής.
Μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα με αίτημα την άμεση παραχώρηση του χώρου και την πραγματοποίηση μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης μετά το Πάσχα, από τους παρακάτω Εκπολιτιστικούς Συλλόγους Ανατολικού Τομέα, που συμμετείχαν στη σύσκεψη:
-Αγίας Αλεξιώτισσας
-Αγνάντι
-Αρόης
-Γηροκομείου
-Ειρήνης και Φιλίας
-Ζωοδόχου Πηγής Περιβόλας
-Μακρυγιάννη
-Μεταμόρφωση Σωτήρος Εγλυκάδας
-Μπεγουλακίου
-Παναγίας Αλεξιώτισσας
-Περιβόλας
-Προφήτη Ηλία
-Ριγανόκαμπου
-Έκφραση Εγλυκάδας
-Σαμακιά.