Ρακίτα Αχαΐας: Τίμησαν την Πολιούχο τους (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) | dete

Ρακίτα Αχαΐας: Τίμησαν την Πολιούχο τους (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στη Ρακίτα Αχαΐας.

Το πρωί της περασμένης Κυριακής τελέστηκε θεία λειτουργία παρουσία δεκάδων πιστών, κατοίκων της Ρακίτας αλλά και φίλων. Μετά τη θεία λειτουργία άνοιξε τις πύλες του το νέο νεόκτιστο πνευματικό κέντρο, το οποίο υλοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των μελών της ερανικής επιτροπής και του εκκλησιαστικού συμβουλίου με τις ευλογίες του εφημέριου του ναού Βασιλείου Δημητρόπουλου.

Ήταν η τρίτη συνεχή χρονιά που τα μέλη της ερανικής επιτροπής συνέχισαν τις εργασίες ανάπλασης του εξωτερικού χώρου της εκκλησίας, ο οποίος μετά από τα εγκαίνια του υπαίθριου χώρου (σκέπαστρο, αναπαλαίωση του παλαιού ναού της Αγίας Παρασκευής που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και λιθόστρωση του περιβάλλοντος χώρου) πλέον απέκτησε πνευματικό κέντρο.

Τα μέλη της ερανικής επιτροπής, Γιώργος Σταθόπουλος, Λεωνίδας Γιαννόπουλος, Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, Νίκος Αλεξόπουλος και Ανδρέας Μιχαλόπουλος ευχαριστούν θερμά τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο , τον περιφερειακό σύμβουλο Δυτ. Ελλάδος Χρήστο Μπούνια, τον διευθυντή του ΤΙΤΑΝΑ ΑΕ Θωμά Γκλαβά, τους επιχειρηματίες Χριστόφορο Αλεξόπουλο και Δημήτρη Θανόπουλο αλλά και τον Ιωάννη Ντινόπουλο (δικαστικό επιμελητή Αθηνών), οι οποίοι συνέβαλαν στην άμεση κατασκευή του πνευματικού κέντρου , την επιβλέπουσα μηχανικό Δήμητρα Έλληνα Φαρμάκη, τον εφημέριο του ναού π. Βασίλειο Δημητρόπουλο και όλο το εκκλησιαστικό συμβούλιο, καθώς επίσης όλους τους προσκυνητές και κατοίκους, της Ρακίτας και των γύρω χωριών, για την ηθική και υλική συνδρομή τους στην υλοποίηση του έργου.

Ο αναβαθμισμένος χώρος αποτελεί «στολίδι» για το κέντρο της Ρακίτας, προσελκύοντας επισκέπτες ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες από τις γύρω περιοχές, ενώ μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν το φυσικό τοπίο σ’ ένα όμορφο περιβάλλον.

Στόχος για την επόμενη χρονιά, μετά τη συμπαράσταση των κατοίκων είναι η δημιουργία μιας παιδικής χαράς και χώρων άθλησης.

Τέλος τα μέλη της ερανικής επιτροπής και το εκκλησιαστικό συμβούλιο ευχαριστούν τα ζαχαροπλαστεία Αλεξίου Μήλα, Αθανάσιου Παπαμιχαήλ και «ΑΦΩΝ Παπαδόπουλων», για την ευγενική προσφορά των γλυκισμάτων αλλά και τους κτηνοτρόφους και παραγωγούς της περιοχής, που παραδοσιακά προσφέρουν κάθε χρόνο, ζώα που κληρώθηκαν στη λαχειοφόρο αγορά προς οικονομική ενίσχυση.

rak9

rak5

rak3

rak4

rak11

rak10

rak16