Ρίο 2016: Κύμα 4,5 μέτρων πλημμύρισε το κέντρο Τύπου! | dete

Ρίο 2016: Κύμα 4,5 μέτρων πλημμύρισε το κέντρο Τύπου!

Σκηνές από τσουνάμι θυμίζουν τα πλάνα από την Κόπα Καμπάνα, η οποία χτυπήθηκε από κύμα ύψους 4,5 μέτρων!

Το κτήριο μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων πλημμύρισε, ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμα και για κατάρρευσή του. Το κύμα προξένησε ζημιές και σε κτηριακή εγκατάσταση του NBC, την οποία θα χρησιμοποιούσε για την κάλυψη των Αγώνων.

Λίγα 24ωρα πριν από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων τα ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για καταραμένους Ολυμπιακούς, καθώς εκτός από τις συνεχείς αναποδιές, μια απότομη αύξηση δολοφονιών από την αστυνομία έχει ρίξει "μια σκιά θανάτου" πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως τόνισε η Διεθνής Αμνηστία, σύμφωνα με το Reuters.

Η Διεθνής Αμνηστία, είπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την αστυνομία της Βραζιλίας υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2016, σχετικά με πριν από ένα χρόνο. Συγκεκριμένα 49 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την αστυνομία τον Ιούνιο του 2016, 40 τον Μάη και 35 τον Απρίλιο, ανέφερε η διεθνής οργάνωση, επικαλούμενη στοιχεία κρατικής ασφάλειας.

Από το 2009, όταν το Ρίο κέρδισε την φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων, η αστυνομία έχει σκοτώσει πάνω από 2.600 ανθρώπους (!) στην πόλη, τόνισε χαρακτηριστικά. «Απλά, σκεφτήκαμε τα επίπεδα της αστυνομικής βαρβαρότητας δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιο συγκλονιστικά, αλλά έγιναν,» δήλωσε ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Βραζιλία Ατίλα Ρόκε.

Οι πρόσφατες επιθέσεις από εξτρεμιστικές ομάδες στην Ευρώπη έχουν προστεθεί στις ανησυχίες της ασφάλειας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, μία μεγάλη πόλη όπου διακινητές ναρκωτικών και ένοπλες συμμορίες ελέγχουν συχνά φτωχογειτονιές, προκαλώντας επιδρομές της αστυνομίας με βαρύ οπλισμό.

Οι διοργανωτές ανταποκρίθηκαν στις ανησυχίες αυξάνοντας τον αριθμό των στρατιωτών και των αστυνομικών που θα περιφρουρούν τους Αγώνες, σε σχεδόν 90.000. Αλλά, όπως υποστηρίζει η Διεθνής Αμνηστία, η κακή εκπαίδευση και η υπερβολική χρήση θανατηφόρου βίας από την αστυνομία είναι μέρος μιας λανθασμένης προσέγγισης για τη δημόσια ασφάλεια στη Βραζιλία.antenna