Ρέθυμνο: Οπλοστάσιο σε σπίτια εντόπισε η αστυνομία -7 συλλήψεις | dete

Ρέθυμνο: Οπλοστάσιο σε σπίτια εντόπισε η αστυνομία -7 συλλήψεις

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο δήμο Μυλοποτάμου.

Συγκεκριμένα, πέντε άνδρες ηλικίας από 28 έως 55 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 41 και 47 ετών, όλοι τους Ελληνες, κατηγορούνται κατά περίπτωση για αδικήματα που αφορούν σε κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Η αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα, αφορούσε σε δράσεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ για την καταπολέμηση κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής. Στην επιχείρηση στον Μυλοπόταμο, μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν μεγάλη ποσότητα κάνναβης, όπλα, πιστόλια, φυσίγγια και κροτίδες.

Συγκεκριμένα σε έρευνες στα σπίτια και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν: 4.482 γραμμάρια κάνναβης, 2 πολεμικά τυφέκια, 4 πιστόλια, 2 γεμιστήρες, 283 πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 6 κυνηγετικά όπλα, 138 κροτίδες, 1 ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου, 1 διόπτρα πολεμικού τυφεκίου, 128 γραμμάρια καπνού τα οποία στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, 2 ζυγαριές ακριβείας, αποξηραμένο τμήμα δενδρυλλίου κάνναβης, σπόροι κάνναβης, 8 συσκευές κινητών τηλεφώνων και κάλυκες.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου ενώ το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, εξετάζει τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων σε παρόμοιες ή άλλες αξιόποινες πράξεις.