«Ράλι» ανόδου στην τιμή του πετρελαίου | dete

«Ράλι» ανόδου στην τιμή του πετρελαίου

Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες μετά την κάθετη πτώση στις εξαγωγές της Βενεζουέλας, γεγονός το οποίο μπορεί να αποτρέψει τον ΟΠΕΚ από το να προχωρήσει σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του κατά τη σύνοδό του εντός του Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε έντονη φημολογία για «σιωπηλές» συζητήσεις των ΗΠΑ με τις χώρες του ΟΠΕΚ και ειδικά τη Σαουδική Αραβία, προκειμένου αυτές να αυξήσουν κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημερήσια παραγωγή, καθώς οι τιμές της βενζίνης έχουν φτάσει σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα, κάτι για το οποίο παραπονιέται ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ειδικότερα, κέρδη 2,6% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2018 κατέγραψε το πετρέλαιο τυπου Brent, το οποίο διαμορφώθηκε στα 77,32 δολάρια, ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησε και το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2018 για το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTΙ), το οποίο κινήθηκε 1,7% υψηλότερα στα 65,89 δολάρια.

Σε ό,τι αφορά τη Βενεζουέλα όλα δείχνουν ότι η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στην παραγωγή της με τους ειδκούς να υποστηρίζουν ότι δεν θα κατορθώσει να εξάγει 24 εκατ. βαρέλια, όσα πέτυχε τον Απρίλιο 2018.

Ορισμένοι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τόσο τα προβλήματα της Βενεζουέλας όσο και αυτά στο εσωτερικό του ΟΠΕΚ -καθώς δεν συμφωνούν όλα τα κράτη - μέλη του για αύξηση παραγωγής - μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τη μεταβλητότητα στις αγορές πετρελαίου.

Πηγή: www.newmoney.gr