Πώς είδε το Aljazeera το άνοιγμα των ελληνικών σχολείων στα προσφυγόπουλα | dete

Πώς είδε το Aljazeera το άνοιγμα των ελληνικών σχολείων στα προσφυγόπουλα

To άνοιγμα των σχολείων στα παιδιά των προσφύγων, στην Ελλάδα, σχολιάστηκε θετικά, στον διεθνή τύπο. Το σάιτ του αραβικού μέσου Aljazeera, σε ανταπόκριση από την Αθήνα, περιγράφει τι συνέβη στο 20 δημοτικό σχολείο Ταύρου.

Σχεδόν 1.500 παιδιά προσφύγων περίμεναν το σχολικό για πρώτη φορά απο τη στιγμή που έφτασαν στην Ελλάδα, αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Παιδιά από πέντε hot spots της Ελλάδας ξεκινούν μαθήματα στα τοπικά σχολεία, αυτό το φθινόπωρο. Την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, μαθητές όλων των ηλικιών έκαναν ουρά πίσω από τα κάγκελα των στρατοπέδων περιμένοντας τα λεωφορεία που θα μετέφεραν στο σχολείο, στις 2 το μεσημέρι.

Ο Ελληνας υπουργός Παιδείας δεν ανακοίνωσε δημόσια τη λίστα όλων των σχολείων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, γιατί κάποιοι σύλλογοι γονέων αντιτίθενται στα κυβερνητικά σχέδια.

Αλλά στο 2ο δημοτικό Ταύρου, στην Αθήνα, οι γείτονες περίμεναν πάνω από μία ώρα για να δουν τα παιδιά των προσφύγων να κατεβαίνουν απο το λεωφορείο και τα υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και φωνές. Και οι Ελληνες μαθητές καλωσόρισαν τα παιδιά των προσφύγων με τραγούδια και ζωγραφιές.

Για την πρώτη ημέρα τους στο σχολείο, τα παιδιά των προσφύγων έμειναν μόνο δύο ώρες, αλλά στο εξής το ωράριό τους θα είναι 2-6 το απόγευμα. Τα παιδιά θα παρακολουθούν ειδικές τάξεις, στις οποίες θα διδάσκονται τα ελληνικά, τα αγγλικά, μαθηματικά και τέχνες, ώσπου να μάθουν τη γλώσσα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις κανονικές τάξεις.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα μπουν στα ελληνικά σχολεία όλα τα παιδιά των προσφύγων στην Ελλάδα», καταλήγει το ρεπορτάζ του Al jazeera.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σιδερίδης για το Aljazeera