Πότε θα γίνει, επιτέλους, ο απολογισμός; | dete

Πότε θα γίνει, επιτέλους, ο απολογισμός;

Κατά τη διάρκεια του 22ου Forum Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε πολλά και ενδιαφέροντα. Ένα εξ αυτών ήταν μια πρώτη αποτίμηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων , η οποία συνοδεύτηκε μάλιστα από τη   διαπίστωση ότι η Πάτρα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες διοργανώσεις. Κάτι που βεβαίως το γνωρίζαμε.

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε επίσης ότι όλα κύλησαν κατ΄ ευχήν, χωρίς παρατράγουδα, ενώ ο Πρόεδρος της Οργανωτικής  επιτροπής  και νυν πρόεδρος του ΠΕΑΚ κ. Παπαδημάτος είπε ότι στο μέλλον αναμένεται να γίνει ο απολογισμός (χωρίς να προσδιορίζει πότε θα είναι αυτό το μέλλον).

Εδώ είναι που δεν κατανοούμε και πολλά πράγματα. Βρισκόμαστε στο τέλος του Νοεμβρίου, ήδη «μυρίζουν» Χριστούγεννα και ο περιβόητος απολογισμός ακόμη αναμένεται μαζί και το πόρισμα των ορκωτών λογιστών.

Και την ίδια ώρα άλλοι απλήρωτοι, άλλοι με διαταγές πληρωμής και εξώδικα και άλλοι με τη ρεστινιά μιας και όταν άλλαξε η κυβέρνηση και ανέλαβαν οι νέοι, θεώρησαν σωστό, με πρώτο τον κ. Παπαδημάτο, να αφήσουν αιχμές και σύννεφα περί οικονομικών σκανδάλων.

Όταν όμως μιλάμε για την Πάτρα  και για την οργανωτική Επιτροπή, δεν μιλάμε για κάτι γενικό και αόριστο, αλλά για συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν όνομα και επώνυμο. Δεν θίχθηκαν δηλαδή γενικώς και αορίστως πολιτικές κατά τα γνωστά και συνήθη, αλλά συγκεκριμένοι άνθρωποι που δούλεψαν για αυτή τη διοργάνωση και  που κάποιοι μεταγενέστεροι τους διέσυραν εμμέσως πλην σαφώς χωρίς να έχουν στα χέρια τους στοιχεία που να πιστοποιούν το σκανδαλώδες που επικαλούνται.

Τρεις μήνες τώρα περιμένουμε με τα ερωτηματικά και κανείς δεν είναι σε θέση να μας πει πόσο ακόμη θα περιμένουμε. Τόσο, που άρχισαν να μας γεννιούνται υποψίες μήπως τελικά και δεν ήταν τα πράγματα τόσο σκανδαλώδη ως αρχικώς  ελέγχθη.

(Το editorial της εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)