Πότε επιστρέφουν τα κοινόχρηστα ποδήλατα στους δρόμους της Πάτρας | dete

Πότε επιστρέφουν τα κοινόχρηστα ποδήλατα στους δρόμους της Πάτρας

Μπορεί το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων να λειτουργεί τυπικά και πάλι από τον περασμένο Νοέμβριο και μετά, όταν ξεκίνησε η δημοτική αρχή την προσπάθειά της για να το επαναφέρει, όμως, επί της ουσίας δεν έχει λειτουργήσει ακόμα.

Ο λόγος; Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μιχάλη Αναστασίου, από τον Νοέμβριο και μετά, τα ποδήλατα ξεκίνησαν να βγαίνουν σταδιακά από τις αποθήκες του δήμου. Όμως προτού προλάβει η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί ξεκίνησαν και πάλι οι βανδαλισμοί.

Έτσι ο δήμος τα απέσυρε προκειμένου να τα προφυλάξει. Συγκεκριμένα, η αρμόδια αντιδημαρχία είχε βγάλει γύρω στα 30 ποδήλατα από τα 70 συνολικά που διαθέτει για τους 11 σταθμούς που υπάρχουν στην Πάτρα. Σταδιακά θα έβγαζε και τα άλλα, όμως οι γνωστοί – άγνωστοι ξαναχτύπησαν.

«Οι ζημιές που σημειώθηκαν ήταν κυρίως στις βάσεις των σταθμών» τονίζει ο κ. Αναστασίου. «Αποφασίσαμε έτσι να αποσύρουμε τα περισσότερα από αυτά προκειμένου να τα προφυλάξουμε».

Στους δρόμους της Πάτρας, λοιπόν, υπάρχουν μόλις γύρω στα 10 κοινόχρηστα ποδήλατα αυτή τη στιγμή και ακόμα είναι άγνωστο πότε θα βγουν τα υπόλοιπα.

«Θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να τα προφυλάξουμε» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Η επιστροφή των κοινόχρηστων ποδηλάτων, θα εξαρτηθεί και από ένα ακόμα θέμα.