Πόλεμος στις ΗΠΑ – 1.100 ανθρώπους σκότωσε η αστυνομία το 2015! | dete

Πόλεμος στις ΗΠΑ – 1.100 ανθρώπους σκότωσε η αστυνομία το 2015!

Οι αριθμοί σοκάρουν, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στην πλειοψηφία τους τα θύματα ήταν άοπλα.

Τα στοιχεία βασίζονται σε έρευνα και όχι στα ομοσπονδιακά αρχεία, ωστόσο δείχνουν το μέγεθος της βίας στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

Μέσα στο 2015 η αστυνομία στις ΗΠΑ σκότωσε 1.100 ανθρώπους. Μάλιστα το 33% αυτών ήταν μαύροι, γεγονός που δείχνει μια προκατάληψη καθώς το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με τον μαύρο πληθυσμό των ΗΠΑ. Μάλιστα από τους 321 νεκρούς αφροαμερικανούς το 33% ήταν άοπλοι, ενώ από τους λευκούς που έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών ήταν άοπλοι μόλις οι 2 στους 10.

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ ακόμη και εάν οι ύποπτοι είναι άοπλοι, μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι 7 στους 10 νεκρούς από πυρά αστυνομικών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μη βίαιων επεισοδίων, όπως κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου ή κατά τη διάρκεια επέμβασης για καυγάδες.
Μάλιστα οι θάνατοι δεν οφείλονται μόνο σε χρήση πυροβόλων όπλων, αλλά και σε χρήση πιστολιών που προκαλούν ηλεκτροσόκ, ή σε λαβές που οδήγησαν τα θύματα σε ασφυξία, ακόμη και σε τροχαία που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια καταδίωξης.
Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι οι θάνατοι δεν συνδέονται απαραίτητα με περιοχές αυξημένης εγκληματικότητας.