ΑΧΑΪΑ: «Πυρετός» στην τοπική ΝΔ με φόντο… τις εκλογές! | dete

ΑΧΑΪΑ: «Πυρετός» στην τοπική ΝΔ με φόντο… τις εκλογές!

Φαίνεται πως Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης έδωσαν το σύνθημα και στην τοπική ΝΔ ετοιμάζονται για εκλογές. «Πυρετός» στα γραφεία της ΝΟΔΕ στην οδό Κορίνθου, αφού εκτιμούν πως… όλα είναι πιθανά! «Μπορεί να ψηφίσουν επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όμως έρχονται τόσα πολλά που κάποιοι θα αποχωρήσουν… στην διαδρομή» δηλώνει στέλεχος της ΝΔ με αφορμή τα όσα συμβαίνουν σε επίπεδο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τα μέτρα που έρχονται. Στη ΝΔ θεωρούν ότι οι εκλογές θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα από όσο υπολογίζουν οι βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων. Και ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας χθες στον MaxFmδήλωσε πως «τα νέα μέτρα είναι ιδιοκτησίας Τσίπρα – Καμμένου» και το μόνο που έχουν να προσφέρουν στην πατρίδα είναι να φύγουν τώρα... όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα για την οικονομία, τους πολίτες, την Ελλάδα»!

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι να υπάρξει μία συμφωνία για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, η οποία ωστόσο επουδενί δεν θα συνεπάγεται την ανέφελη πορεία της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Ακόμη κι αν, όπως σχεδόν προαναγγέλεται, το κυβερνητικό σχήμα «εμπλουτιστεί» με στελέχη όπως οι Φώτης Κουβέλης, ΜαριλίζαΞενογιαννακοπούλου ή Λούκα Κατσέλη, οι συνέπειες από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τέτοιες που σύντομα το κυβερνητικό σκάφος θα αρχίσει να «μπάζει» νερά, εκτιμούν στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαϊας.

Υπό την έννοια αυτή, το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία όχι μόνον θα παραμείνει επίκαιρο αλλά προοδευτικά θα απηχεί τις απόψεις όλο και μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτό συμφώνησε και ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο οποίος μάλιστα έπλεξε χθες το εγκώμιο του Προέδρου του κόμματος λέγοντας με έμφαση στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Φλαμή πως… «είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να φέρει ανάπτυξη στην χώρα εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις τις οποίες αρνείται να φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα έστω και αν καταλαβαίνει πως μόνο με αυτές θα βγει η χώρα από το αδιέξοδο»!

Η ΝΔκαι σε τοπικό επίπεδο θα επιχειρήσει από εδώ και πέρα, πέραν του «κινήματος της γραβάτας» ή, πιο απλά, της μεσαίας τάξης, να διασφαλίσει και τη στήριξη των πιο λαϊκών στρωμάτων, των αγροτών και των ελευθεροεπαγγελματιών. Γι αυτό και όλα τα στελέχη της στην Αχαϊα αναδεικνύουν τις επιβαρύνσεις για τα πιο χαμηλά εισοδήματα (αυξήσεις έμμεσων φόρων, ΦΠΑ κλπ) αλλά και την σημαντική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης λόγω της αύξησης των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών για το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων. Τελικός στόχος είναι το αίτημα για κάλπες και αλλαγή οικονομικού μίγματος να καταστεί κυρίαρχο στην ελληνική κοινωνία!