ΠΥΡΓΟΣ: Τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν . . . καίγονται | dete

ΠΥΡΓΟΣ: Τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν . . . καίγονται

Βράδυ Κυριακής... Μια μέρα μετά το Δεκαπενταύγουστο. Τα σκουπίδια που βρίσκονται στον παράδρομο της εθνικής οδού στην οδό Κολιρίου, λαμπαδιάζουν. Είναι εκείνα τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν από όλο το δήμο Πύργου. Είναι εκείνα τα σκουπίδια που δεν υπάρχουν για να κάνουμε κάτοικοι και επισκέπτες καθαρό Δεκαπενταύγουστο.

Εκείνα τα σκουπίδια καίγονται και παράγουν "καρκίνο" στο περιβάλλον μας. Λίγο μετά την έναρξη της πυρκαγιάς δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας σπεύδουν για την κατάσβεση. Δυστυχώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως με την καύση παράγονται και εκλύονται στην ατμόσφαιρα τοξικές ουσίες βλαβερές για τον άνθρωπο. Δυστυχώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως όσο δεν μαζεύτονται τα σκουπίδια ο κόσμος θα αντιδρά με τέτοιους λανθασμένους τρόπους.

ο Δεκαπενταύγουστος, το Πάσχα, τα Χρστούγεννα, οι εθνικές επέτειοι είναι μόνο αφορμές - σημεία αναφοράς για το πότε θα μπορούσαν να έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια... γιατι όλες αυτές οι μέρες περνάνε, περνάνε οι μήνες και πλέον συμπληρώσαμε χρόνο, που τα σκουπίδια βρίσκονται ακόμα στους δρόμους...

Πηγή: ilialive.gr