Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας | dete

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ο κορονοϊός έχει, δυστυχώς, “πάρει τα πάνω του”! Ο αριθμός των ανθρώπων που υπέκυψαν ανέβηκε στους 3 και των κρουσμάτων πάνω από τα 190. Πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε σε εργαζόμενο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Σάββατο (14.03.2020).

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, πρόκειται για γυναίκα που επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στην Ισπανία.

Το πρωί της Παρασκευής (13.03.2020) πήγε κανονικά στην εργασία της, όμως αισθάνθηκε αδιαθεσία και παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και κατόπιν εισήγησης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις στο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών επί της οδού Στρωμνίτσης 53 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποφάσισε ο κ. Τζιτζικώστας, από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν κλειστές, ενώ και το κτίριο της οδού Στρωμνίτσης αναστέλλει τη λειτουργία του, θα σφραγιστεί και δεν θα πραγματοποιείται καμιά συναλλαγή με το κοινό.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις και στο νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δυτική Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 64), μετά τη χτεσινή (σ.σ. 13.03.2020) εθελοντική αιμοδοσία.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης που συνέστησε ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και εικοσιτετράωρη επιφυλακή, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο την προσέλευσή τους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μόνον για απολύτως επείγοντα ζητήματα.

πηγή: thestival.gr