Πρωταγωνίστρια στα αυθαίρετα η Αχαΐα | dete

Πρωταγωνίστρια στα αυθαίρετα η Αχαΐα

Νομός με… ροπή στην αυθαίρετη δόμηση είναι η Αχαΐα, σύμφωνα με τα στατιστικά του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Με βάση τα επίσημα στοιχεία, στην Αχαΐα έχουν χτιστεί 15.308 αυθαίρετα και έχουν καταλογιστεί πρόστιμα ύψους 36,9 εκατ. ευρώ, για το α’ εξάμηνο του 2018.

Τα ίδια… συμπτώματα εμφανίζει και η Ηλεία, αφού έχουν καταγραφεί 7.765 αυθαίρετα και έχουν καταλογιστεί πρόστιμα 21,1 εκατ. ευρώ. Ψηλά είναι και η Αιτωλοακαρνανία με 12.168 αυθαίρετα και πρόστιμα που ανέρχονται στα 24.2 εκ. ευρώ. Στην Κεφαλονιά είναι δηλωμένα 4.683 αυθαίρετα με τα πρόστιμα να φτάνουν στα 25,6 εκ. ευρώ, ενώ στη Ζάκυνθο ο αριθμός των αυθαιρέτων ανέρχεται σε 4507 με το ποσό των προστίμων να φτάνει στα 35 εκατ. ευρώ. Ουραγός είναι η Ιθάκη με 363 αυθαίρετα και 1,2 εκατ. ευρώ πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναλογικά με την έκταση και τον πληθυσμό και σε συνδυασμό με την αξία γης και τοποθεσίας, τα προς είσπραξη ποσά από τα νησιά της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου είναι πολλαπλάσια αυτών που αντιστοιχούν για την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία.