Προϊόν από την Πάτρα θα προβληθεί στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης!

Το «Κρασί μειωμένης αλκοόλης», επέλεξε να προβάλει η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα διεξαχθεί από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν που παρουσιάζει η εταιρεία «WIN0» ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Αν. Καθηγητή Κων/νου Πουλά (από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών), με τον οινολόγο Χρήστο Κολυπέρα, του Αχαϊκού οινοποιείου «Κολυπέρας».
Η παγκόσμια καινοτομία, που είναι μια εξ' ολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια, υψηλής εμπορικής αξίας, θα προβληθεί στο περίπτερο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το καινοτόμο αυτό προϊόν.
Με μοναδική τεχνολογία παράγεται κρασί μειωμένης ή μηδενικής περιεκτικότητας σε αλκοόλη, το οποίο διατηρεί τα γευστικά και οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα, το τελικό προϊόν έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, τα κύρια ωφέλιμα συστατικά του οίνου.
Η καινοτομία αυτή:
- Δημιουργεί νέα κατηγορία «οίνου»
- Ικανοποιεί τη σύγχρονη ζήτηση για αντίστοιχα προϊόντα
- Ανοίγει προοπτικές για νέες αγορές
- Επιτρέπει να απολαύσουν το κρασί ομάδες που πριν το απέφευγαν για λόγους υγείας