Προφυλακιστέες η Ρούπα και η 25χρονη - Κατηγορούνται για νέα τρομοκρατική οργάνωση - ΦΩΤΟ

Το μεσημέρι της Παρασκευής η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της κρίθηκαν προφυλακιστέες.

Οι δύο γυναίκες δέχθηκαν τη συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα» όμως αρνήθηκαν να απολογηθούν και πλέον οδηγούνται στην φυλακή. Σύμφωνα με τις χθεσινές πληροφορίες αμφότερες θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δίωξη για συγκρότηση και συμμετοχή σε νέα τρομοκρατική οργάνωση άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης φίλης της.

Δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα αντιμετωπίζουν οι δύο γυναίκες. Συγκεκριμένα ασκήθηκε δίωξη για:

α) συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό , να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές.

β)διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων. Επιπλέον ασκήθηκε δίωξη για πλαστογραφία και άρνηση δακτυλοσκόπησης. Στο πλευρό της Πόλα Ρούπα η μητέρα και η αδελφή της οι οποίες βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώπιον του εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα μίλησε για το παιδί της επαναλαμβάνοντας το αίτημα να αναλάβουν την επιμέλεια η μητέρα και η αδελφή της.

Σε γραπτή δήλωση της η Πόλα Ρούπα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί. «Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» αναφέρει καταγγέλλοντας ότι «τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της εξόδου από την κρίση». Η Πόλα Ρούπα συνέχισε λέγοντας: «Όταν άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, το κρύο τις αρρώστιες, όταν άνθρωποι μένουν άστεγοι και πετιούνται στο περιθώριο, όταν πάνω από το μισό πληθυσμό της χώρας ζουν σε συνθήκες φτώχειας, όταν το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς επιτίθεται με τον πλέον ανελέητο τρόπο στην κοινωνική πλειοψηφία ο ένοπλος αγώνας για την κοινωνική επανάσταση είναι καθήκον και υποχρέωση».

Η Ρούπα κατέθεσε μήνυση για αρπαγή του 6χρονου γιου της

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε πριν από λίγο η Πόλα Ρούπα για αρπαγή του 6χρονου γιου της ζητώντας παράλληλα να δοθεί η επιμέλειά του στα συγγενικά της πρόσωπα.

Την ίδια ώρα δεν δέχτηκε να πάρει προθεσμία από την 5η τακτική ανακρίτρια προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της η οποία τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι.

Όπως όλα δείχνουν η απολογία της θα είναι τυπική και θα κινηθεί στα όσα έχει ήδη υποστηρίξει μέσω των δηλώσεών της.

Τι απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης

Απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη έχει συλληφθεί ή κρατείται υπό άγνωστες συνθήκες, εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα το υπουργείο αναφέρει: Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση.

Δείτε τη γραπτή δήλωση της Πόλας Ρούπα

Από την πλευρά της η 25χρονη φίλη της Πόλας Ρούπα δήλωσε: «Είμαι αναρχική μέλος της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”. Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Αρνούμαι να φάω και να πιω έως ότου το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα».

Δείτε την επιστολή της 25χρονης