Προσωπική επίθεση στον Γιούνκερ από την Πρόεδρο της Βουλής παρόντος του Αλέξη Τσίπρα – «Θέλει υποταγή του λαού» | dete

Προσωπική επίθεση στον Γιούνκερ από την Πρόεδρο της Βουλής παρόντος του Αλέξη Τσίπρα - «Θέλει υποταγή του λαού»

Επίθεση στον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ομιλία της στην Επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού λέγοντας μάλιστα ότι το κάνει και για το καλό τους. Επί πρωθυπουργίας του στο Λουξεμβούργο όμως θεσμοθετήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις εκ των οποίων πολλές δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα να φοροδιαφεύγουν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου με απώλειες δεκάδες ή και εκατοντάδες δις», είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

Η κα Κωνσταντοπούλου συνέχισε λέγοντας: «Με ποιο ηθικό επιχείρημα επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε και να εξανδραποδιστεί μια κοινωνία στο όνομα αυτού του χρέους που συνέπραξαν και διόγκωσαν εκείνοι οι ίδιοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους ξεπλήρωσής του».

Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης και στην αποκάλυψη του Παναγιώτη Ρουμελιώτη για σεμινάρια του ΔΝΤ σε δημοσιογράφους λέγοντας ότι «Εκπρόσωποι ΜΜΕ ελάμβαναν ειδικά σεμινάρια από τους λεγόμενους δανειστές».

Σημιεώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα πάει τελικά απηύθυνε επιστολή, την οποία ανέγνωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην επιστολή του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Παρακαλώ να διαβιβάσετε στα μέλη της Επιτροπής την εκ μέρους μου ειλικρινή αναγνώριση της επιστημονικώς τεκμηριωμένης συμβολής τους ως προς τα αίτια που οδήγησαν στη διαμόρφωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας, όπως επίσης να καταστήσετε σαφές ότι ισχύουν στο ακέραιο τα όσα επισήμανα κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής στις 4 Απριλίου του 2015 κυρίως ως προς τα αδιαμφισβήτητα, κατά το Σύνταγμά μας, δεδομένα της δημοσιονομικής μας κυριαρχίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μολονότι- όπως τόνισε- εμποδίστηκε να παραστεί λόγω της συνάντησής του με τον καγκελάριο της Αυστρίας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η πρόεδρος της Βουλής, προσφωνώντας τον πρωθυπουργό, τον ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, επισημαίνοντας πως η παρουσία του στη συγκεκριμένη συνεδρίαση σηματοδοτεί πολλά. «Μολονότι δεν θα είστε μαζί μας καθόλη τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, θα είστε ψυχή μαζί μας» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα και ανακοίνωσε ότι θα του παραδώσει αύριο, πριν δοθεί στην δημοσιότητα, το πλήρες και εκτενές πόρισμα, την πολύ σημαντική εργασία που έχει εκπονηθεί από την Επιτροπή.