ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Το θέμα της ακίνητης ιδιοκτησίας έχει τεράστια σημασία για την ελληνική οικονομία» | dete

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Το θέμα της ακίνητης ιδιοκτησίας έχει τεράστια σημασία για την ελληνική οικονομία»

«Θέλω να πιστεύω ότι το συντομότερο δυνατόν θα γυρίσουμε και πάλι σε μια εποχή σεβασμού της ακίνητης ιδιοκτησίας, η οποία είναι γνωστόν τι έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «το θέμα της ακίνητης ιδιοκτησίας είναι γνωστόν ότι έχει τεράστια σημασία και για την ελληνική οικονομία, ακόμη, όμως, και για τον σεβασμό βασικών αρχών του Συντάγματος» και προσέθεσε ότι «όσα είχα πει με την άλλη μου ιδιότητα ισχύουν στο ακέραιο και τώρα που ασκώ τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας» και παρατήρησε ότι «ένα μεγάλο μέρος της υφεσιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στα πλήγματα που δέχθηκε η ακίνητη ιδιοκτησία».

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι έχει επισημάνει και παραμένει σ’ αυτήν την άποψη ότι «ο σεβασμός της ιδιοκτησίας ως δικαιώματος που προστατεύεται από το Σύνταγμα είναι και σεβασμός των ίδιων των αρχών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας». «Και με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, επίκουρο πλέον, νομίζω ότι είναι δυνατόν μετά το 2015 να ξαναδούμε και πάλι αυτό το εμβληματικό και τόσο σημαντικό για την ελληνική οικονομία δικαίωμα να γίνεται σεβαστό» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας «και προς αυτή την κατεύθυνση έχω χρέος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εργασθώ, και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου θα το πράξω».

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη διαχρονική του υποστήριξη στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας στην υπεράσπιση του πιο σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικογένειας, που δεν είναι άλλο, όπως είπε, από την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, και του προσέφερε μια αναμνηστική πλακέτα σε αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του στους αγώνες της ΠΟΜΙΔΑ.