Πούλησε 15.000 στρέμματα πάνω από το ναυάγιο Ζακύνθου χωρίς να είναι δικά του | dete

Πούλησε 15.000 στρέμματα πάνω από το ναυάγιο Ζακύνθου χωρίς να είναι δικά του

Στον Ειγαγγελέα διαφθοράς βρίσκεται πλέον η υπόθεση πώλησης 15.000 στρεμμάτων στη ΒΔ ορεινή Ζάκυνθο. Πρόκειται για μία ιστορία που ξεκίνησε τον Μάιο του 2014 και έξι χρόνια μετά βρίσκεται στα δικαστήρια τόσο στο αστικό όσο και στο ποινικό της κομμάτι.

Το… εντυπωσιακό σε αυτή την αγοραπωλησία είναι ότι δόθηκαν -από κάποιον που παρουσίασε ως τίτλο κυριότητας ένα αμετάφραστο διάταγμα εποχής Ενετοκρατίας- εκτάσεις που ανήκουν σε ιδιώτες, στην Εκκλησία και το Δημόσιο, σε εταιρεία Λιβανέζου επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει τουριστικά στην περιοχή.  Στην ουσία πούλησε τεράστια έκταση χωρίς να είναι δική του.

Η έκταση βρίσκεται  πάνω από τη διάσημη παραλία «Ναυάγιο» άρα η αξία της όπως είναι φυσικό είναι μεγάλη.

Πούλησε 15.000 στρέμματα πάνω από το ξακουστό Ναυάγιο της Ζακύνθου... χωρίς να είναι δικά του

Η νέα τροπή στην υπόθεση

Και μπορεί τον Οκτώβριο του 2016  ο αναπληρωτής εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, με πόρισμά του να ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματικές πράξεις που φέρεται ότι τελέστηκαν σε αυτή την υπόθεση, η αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών όμως–μετά τη διενέργεια κύριας ανάκρισης– εισηγήθηκε στις 27.10.2019 την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων και την οριστική παύση της ποινικής δίωξής τους.

Από εκεί και πέρα η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου και Στροφάδων και η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών υπέβαλαν (11.11.2019) στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφυγή που συνοδευόταν από 141 αποδεικτικά έγγραφα –τα οποία χρονολογούνταν από το 1550 έως το 2019– θέλοντας, έτσι, να καταδείξουν ουσιαστικές και νομικές πλημμέλειες της εισαγγελικής απαλλακτικής πρότασης.

Κατηγορίες αντιμετωπίζουν συμβολαιογράφος, ο πωλητής, η διευθύνουσα σύμβουλος της αγοράστριας εταιρείας, τρεις προϊστάμενοι δασικών υπηρεσιών και ο τοπογράφος-μηχανικός

Κι έτσι πριν λίγες μέρες ήρθε η ανατροπή στην υπόθεση.

Στις 11 Ιουνίου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εξέδωσε το βούλευμα 1679/2020, το οποίο αποτελεί τομή για την πορεία της υπόθεσης  της αγοραπωλησίας.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr ο Αντώνης Κασιμάτης, δημοτικός σύμβουλος στο νησί και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ζάκυνθος – Ανατροπή – Αναγέννηση», η Εκκλησία ήταν η πρώτη που κατάλαβε τι συνέβη ενώ οι πραγματικοί ιδιοκτήτες- ενημερώθηκαν στην πορεία- τρέχουν εδώ και χρόνια στα δικαστήρια προκειμένου να δικαιωθούν.

Κατηγορίες αντιμετωπίζουν  συμβολαιογράφος, ο πωλητής, η διευθύνουσα σύμβουλος της αγοράστριας εταιρείας, τρεις προϊστάμενοι δασικών υπηρεσιών και ο τοπογράφος-μηχανικός.