ΠΟΤΟΠΟΙΑ ΠΙΛΑΒΑΣ: Το απόσταγμα ενός μύθου! ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ | dete

ΠΟΤΟΠΟΙΑ ΠΙΛΑΒΑΣ: Το απόσταγμα ενός μύθου! ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Μπαίνοντας στην ποτοποιία PILAVAS,το πρώτο που νιώθεις να σε υποδέχεται είναι η ιστορία της.Μια ιστορία που μοιάζει να «κυλά»από παντού και που έχει συναρπαστικά πράγματα να σου διηγηθεί,αφού σου αποκαλύψει τα πρώτα μυστικά της στον ουρανίσκο σου ,γιατί αυτός είναι ο τελικός κριτής.Πριν όμως θα έχεις παρασυρθεί από τα αρώματα της φύσης και της απόσταξης που θα σε κάνουν να ανυπομονείς για τη συνέχεια.Μιας συνέχειας που προβλέπεται εξίσου συναρπαστική αφού το ρόλο της ξενάγησης έχει αναλάβει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Πιλαβάς για να μας μυήσει στον κόσμο της σύγχρονης ποτοποιίας του,με το απόσταγμα του μύθου του.

:

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

-Είστε επί σειρά ετών πρώτοι στον τομέα σας.Γιατί πιστεύετε ότι ο κόσμος εξακολουθει να επιλέγει τα προϊόντα σας τόσα χρόνια?
Οι πρωτιές δεν χαρίζονται.Κερδίζονται με σκληρή δουλειά και αφοσίωση.Η ποτοποιία PILAVAS έχει πλέον το δικό της αποτύπωμα στην αγορά με προϊόντα που κατάφεραν να γίνουν love brands.Εμείς σαν εταιρεία στοχεύουμε πάντα όχι μόνο να είμαστε η πρώτη συνειδητή επιλογή του καταναλωτή αλλά και να έχουμε και την πρώτη θέση στην καρδιά του.Πιστεύω ότι τα πετυχαίνουμε και τα δύο γιατί και διακεκριμένα προϊόντα έχουμε και γιατί φροντίζουμε , με συνέπεια και υπευθυνότητα, να προσφέρουμε πάντα το κάτι παραπάνω.Κάθε μέρα που περνά προσπαθούμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε.Αυτό είναι όχι μόνο μια σταθερή επιδίωξη αλλά και μια αποστολή για την εταιρεία μας που μας φέρνει με τη σειρά της την καταξίωση,την αναγνώριση και την προτίμηση.

ΤΟ ΠΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑ
-Μπαίνοντας στις εγκαταστάσεις παρατηρήσαμε ότι υπάρχει και χώρος γευσιγνωσίας.
Ο σεβασμός και η αγάπη σε αυτό που κάνουμε αποτυπώνεται και στον ειδικό αυτό χώρο που διαμορφώσαμε για να μεταδίδουμε τη γευστική εμπειρία PILAVAS στους φιλοξενούμενούς μας.Το ούζο ,το τσίπουρο,η τεντούρα είναι μια βιωματική εμπειρία με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων μέσα από ένα τελετουργικό που σε ταξιδεύει στις αξίες τους.Πάνω από όλα αυτά όμως ,το κάθε ποτό είναι μοίρασμα συναισθημάτων πάντα με τη συμμετοχή φίλων,παρέας ακόμα και μεταξύ πελατών και υποψήφιων συνεργατών.Γι αυτό και εμεις φτιάξαμε αυτό το χώρο για να μεταδίδουμε και να έχουμε, πέρα από τη γευστική εμπειρία και αυτή την αίσθηση του μοιράσματος.Και πιστέψτε με έχουμε πολλά να μοιραστουμε.Ολα όσα θα περιμένατε από μια σύγχρονη ποτοποιία και επιπλέον με τη ζεστασιά και την προσωπικότητα των ανθρώπων της

ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

-Κατά πόσο σας επηρέασε η οικονομική κρίση?Πως καταφέρατε να αντεπεξέρθετε?

Είναι αλήθεια ότι η κρίση έφερε σημαντικέ αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.Άλλαξε το επιχειρηματικό τοπίο,άλλαξε τον καταναλωτή, άλλαξε στρατηγικές,συμπεριφορές,διαμόρφωσε νέες τάσεις και όλες αυτές οι αλλαγές ήρθαν για να μείνουν.Παρόλα αυτά πιστεύω ότι οι καταναλωτές σήμερα δίνουν σημαντική βαρύτητα στην αξία που λαμβάνουν από ένα προϊόν ,στο value for money,αλλά και στην εταιρεία που βρίσκετε πίσω από αυτό.Εμείς επιδιώκουμε να ανταποκρινόμαστε και στα δυό αυτά επάξια και ως εταιρεία και ως προϊόντα και να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων.Ακόμα και σήμερα οι καταναλωτές επιβραβεύουν με τη συμπεριφορά τους και την προτίμησή τους τις εταιρείες που είναι συνεπείς ,που επενδύουν στην Ελλάδα,δημιουργούν θέσεις εργασία και στηρίζουν την κοινωνία και συνεχίζουν να αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους και στο εξωτερικό.Αυτή ειναι η δική μας θέση και η δική μας απάντηση στην κρίση αλλά και η δική μας διέξοδος μέσα από αυτή τη φιλοσοφία που υπηρετεί όλα αυτά.

ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΑ BRANDS ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΘΟ ΜΑΣ

-Ποια είναι η στρατηγική μιας επιτυχημένης εταιρείας όπως η δική σας?
Κάθε εταιρεία σήμερα που σέβεται τον εαυτό της και σκέφτεται σοβαρά το μέλλον της οφείλει να χτίζει με στρατηγική και συνέπεια τα brands της και να θωρακίζει το μύθο της.Αυτό βέβαια είναι κάτι που εκτός από συνέπεια,απαιτεί επιμονή,υπομονή και διάρκεια στο χρόνο.Ο χρόνος μιας εταιρείας ειναι από μόνος του συστατικό του μύθου της.Γιατί ότι έχει διάρκεια αξίζει πραγματικά και αυτό το σέβονται και το αναγνωρίζουν όλοι.Όταν λέμε ότι είμαστε από το 1940,αυτό από μόνο του είναι μυθικό και θέλουμε να το διαφυλάξουμε εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα την ιστορία μας και το μύθο μας με τις αξίες του και στις επόμενες γενιές.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

-Υπάρχει ανταγωνισμός στον κλάδο σας και πως τον αντιμετωπίζετε όλα αυτά τα χρόνια?
Πάντα ο ανταγωνισμός έκανε καλό σε ένα κλάδο.Εμείς όλο αυτό τον ανταγωνισμό τον αντιμετωπίζουμε με τον δέοντα σεβασμό ανεξάρτητα από το μέγεθος του άλλου.Για να σας δώσω μια αίσθηση, σήμερα υπολογίζονται περίπου 250 ποτοποιίες σε όλη την Ελλάδα. 21 ποτοποιίες έχουμε μόνο στο νομό μας. Βέβαια οι περισσότερες είναι οικοτεχνίες.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

-Ποια είναι τα προτερήματα της εταιρείας σας που την κάνουν να διαφέρει από άλλες αντίστοιχες?
Εμείς επιδιώκουμε σταθερα να διατηρούμε και να εδραιώνουμε την ηγετική μας θέση μέσα από μια πορεία ανάπτυξης,καινοτομίας και ποιότητας.Η εταιρεία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς πρέπει να βελτιώνεται και να εξελίσσεται και σαν ζωντανος οργανισμός έχει και κάποια προτερήματα.Γι αυτό και εμείς έχουμε κάνει μεγάλες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό,εέιμαστε πιστοποιημένοι κατά ISO 9001 και HACCP και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητές μας,αφογκραζόμενοι και φροντίζοντας να μένουμε συνεχώς μέσα στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς και της εποχής.Τα αποτελέσματα μοιάζουν να μας επιβεβαιώνουν ,να μας δείχνουν ότι κινούμαστε προς τη σωστη κατεύθυνση και να μας δίνουν ώθηση και δύναμη για τη συνέχεια.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

-Φυσικά τα προϊόντα σας είναι γνωστά και στο εξωτερικό.Πως το έχετε πετύχει?
…Με τη στρατηγική μας,τη δουλειά μας και τη αξία μας.Η ποτοποιία PILAVAS ήταν η πρώτη σε όλη την Ελλάδα που συμμετείχε στις μεγαλύτερες εκθέσεις ποτών σε όλο τον κόσμο και από τα πρώτα βήματα της πίστεψε και επένδυσε στη εξωστρέφεια.Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το μύθο που χτίσαμε μεθοδικά με τα προϊόντα μας και την προστιθέμενη αξία τους,ξεπέρασε τα σύνορά μας και έφερε τις επιτυχίες μας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ

Για να προχωρήσεις μπροστά,πρέπει πρώτα να κοιτάξεις λίγο πίσω στις ρίζες σου.H ιστορία της ποτοποιίας PILAVAS είναι μια οικογενειακή υπόθεση με καταγωγή από τη Χίο.
1940.Ο Νίκος Πιλαβάς έρχεται στην Πάτρα.1950.Ανοίγει το πρώτο ποτοποιίο στην οδό Βουλγάρεως-το πρώτο της οικογένειας.1954.Ο Νίκος Πιλαβάς φέρνει τον υιό του Παναγιώτη Πιλαβά στην Πάτρα και τον μυεί στα μυστικά της δουλειάς.1976.Ο Παναγιώτης Πιλαβάς ώριμος πλέον στο συγκεκριμένο αντικείμενο και στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις ανοίγει το δεύτερο ποτοποιίο στην οδό Γ.Ολυμπίου και Κουμανιώτη.1980.Η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει,οι δουλειές επεκτείνονται και γίνεται μετεγκατάσταση στην οδό Πανεπιστημίου 177.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά.Κάποια πράγματα έμειναν όμως σταθερά και αναλλοίωτα.Η αγάπη για τη παράδοση και η προσήλωση στη ποιότητα ήταν οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε μια σύγχρονη ποτοποιία.Διατηρώντας μια σταθερά ανοδική πορεία και κατά περιόδους αλματώδη ,η εταιρεία έχει περάσει πλέον στα χέρια του Νίκου και Περικλή Πιλαβά, τους γιούς του Παναγιώτη Πιλαβά. Από το 1990 και μέχρι σήμερα οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης βρίσκονται στην Παλιά Εθνική Οδό Πατρών Κορίνθου 31, στο Ακταίο έχουν εκσυγχρονιστεί πλήρως ,δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα που γράφουν τη δική τους ιστορία.

ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ
Η ιστορία μιλά από μόνη της.Το λόγο σήμερα έχουν η τεχνολογία και η τεχνογνωσία.Με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3.500 τ.μ. στην Πάτρα, τελευταίου τύπου αποστακτήρες, υπερσύγχρονα μηχανήματα εμφιάλωσης οινοπνευματωδών ποτών και δυνατότητα παραγωγής 6.000 φιαλών την ώρα, η ποτοποιία Πιλαβάς μοιάζει να μην εφησυχάζει. Έχοντας βαθιά μέσα τους την ιστορία της ποτοποιίας «ΠΙΛΑΒΑΣ», που με τόση αγάπη τρεις γενιές καλλιέργησε, τα αδέρφια Νίκος και Περικλής Πιλαβάς είναι σήμερα και στην πρωτοπορία της τεχνολογίας.Η τεχνολογία αλλά και η τεχνογνωσία που έχει κατέχει εδραιώνουν ακόμα περισσότερο την ποτοποίIα PILAVAS στην Ελλάδα και τον κόσμο και βάζουν ισχυρή παρακαταθήκη για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Πιστοποιημένη κατά ISΟ 9001 και HACCP, η ποτοποιία PILAVAS, συνεχίζει να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της, επιδιώκοντας την καθιέρωση του ούζου, ενός παραδοσιακού ελληνικού προϊόντος, σε ακόμα περισσότερες αγορές του εξωτερικού.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ PILAVAS ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ
Ο κόσμος της ποτοποιίας PILAVAS είναι ένας κόσμος που συνεχώς διευρύνεται , επεκτείνεται και κατακτά νέες αγορές.Τα προϊόντα της εταιρείας εξάγονται ήδη στις εξής χώρες: Γερμανία, Αγγλία, Βουλγαρία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Ουγγαρία, Σερβία, Ιταλία, FYROM, Κύπρος, Ισραήλ, Ταϊβάν. Παράλληλα, μεγάλο μέρος των προϊόντων διατίθεται και στα ελληνικά καταστήματα αφορολογήτων ειδών και στα πλοία των Μινωικών Γραμμών, της ΑΝΕΚ, της Superfast Ferries και της Strintzis Lines, κάνοντάς τα γνωστά στο ευρωπαϊκό αγοραστικό κοινό,μυώντας όλο και περισσότερους στα μυστικά τους.

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940
ΠΡΟΙΟΝΤΑ:

ΟΥΖΟ: “TO ΜΠΛΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ»ΟΥΖΟ –ΦΩΤΟ: Το προϊόν best –seller,συνώνυμο της αναγνώρισης και της καταξίωσης της εταιρίας.. Η μυστική συνταγή του Νίκου Πιλαβά που το πρωτοαπόσταξε τη δεκαετία του 1940, επιβάλλει να "ησυχάζει" 2 με 3 μήνες μετά την παρασκευή του, ώστε να αποκτά τη χαρακτηριστική απαλή, γλυκόπιοτη, αυθεντική του γεύση.

ΤΕΝΤΟΥΡΑ: Το παραδοσιακό αχαϊκό ηδύποτο που παράγεται στην Πάτρα πάνω από έναν αιώνα. Το άρωμα του γαρύφαλλου, της κανέλας και του μοσχοκάρυδου με τη γεύση των εκχυλισμάτων των καρπών της Μαυροδάφνης συνδυάζονται αρμονικά για να δώσουν αυτό το ανεπανάληπτο αποτέλεσμα. Πίνεται τόσο μετά από γεύματα για τις χωνευτικές του ιδιότητες, όσο και το βράδυ, ως σφηνάκι ή σε cocktails.
ΜΑΣΤΙΧΑ: ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΑΚΡΥ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΜΑΣΤΙΧΑ: Τα μεσαιωνικά χωριά στα νότια της νήσου της Χίου, με τους στενούς δρόμους, τις καμάρες και τα σπίτια κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο, διακοσμημένα με “ξυστά”, είναι μοναδικά στην Ελλάδα. Μοναδικό και το δάκρυ του μαστιχόδεντρου που ευδοκιμεί στο νησί αυτό, αποκλειστικά. Ξεχωριστό και απολαυστικό στις αισθήσεις όσο μια περιήγηση στα μαγευτικά τοπία που το χαρακτηρίζουν. Περιέχει πραγματικό δάκρυ μαστίχας.

ΤΣΙΠΟΥΡΟ: Η οικογένεια Πιλαβά με την πείρα ετών που διαθέτει, διαλέγει τις καλύτερες ποικιλίες σταφυλιών και ακολουθεί τις παραδοσιακές συνταγές της Ηπείρου. Από την διαλογή μέχρι την απόσταξη και την εμφιάλωση, σμίγουν η παράδοση με την τεχνολογία για να σας χαρίσουν το υπέροχο αυτό τσίπουρο.

ΜΠΡΑΝΤΙ/ΛΙΚΕΡ: Τα ηδύποτα (λικέρ) και το μπράντι της εταιρείας μας παρασκευάζονται με τις καλύτερες πρώτες ύλες που έχει να προσφέρει η Ελλάδα και το εξωτερικό και ξεχωρίζουν για τη μοναδική, ραφινάτη γεύση τουςΧώρος εργοστασίου- Στάδιο παραγωγής.

Χώρος εργοστασίου- Στάδιο παραγωγής..

Χώρος εργοστασίου- Στάδιο παραγωγής.....

Χώρος εργοστασίου- Στάδιο παραγωγής........

Χώρος Γευσιγνωσίας- Φιλοξενίας Πελατών...

Νίκος Πιλαβάς Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Αποστακτήριο

Αποστακτήριο..

Αποθήκες Εταιρέιας

Eξωτερική άποψη Εργοστασίου ΠΙΛΑΒΑΣ

pilavas 3