Ποτάμι: Θέλω να βρεθεί το χουλιγκανάκι που έστειλε την 19χρονη από το Αγρίνιο στο νοσοκομείο | dete

Ποτάμι: Θέλω να βρεθεί το χουλιγκανάκι που έστειλε την 19χρονη από το Αγρίνιο στο νοσοκομείο

Ένα νέο ΘΕΛΩ προβάλλει το Ποτάμι στο πλαίσιο της φθινοπωρινής του καμπάνιας ενόψει και του συνεδρίου του Νοεμβρίου. Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό της 19χρονης στο Αγρίνιο , κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία για τον Παύλο Φύσσα προτείνει για τους ανήλικους παραβάτες «ο λογαριασμός απο τις καταστροφές τους στη δημόσια περιουσία να πηγαίνει στις οικογένειές τους. Όπως έκανε ο Κάμερον στην Αγγλία το 2012».

Στο κείμενο που συνοδεύει την ανάρτησή του η οποία έχει τίτλο «Θέλω να βρεθεί το χουλιγκανάκι που έστειλε την 19χρονη στο νοσοκομείο. Και ο Παύλος θα ήθελε…» αναφέρει συγκεκριμένα: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους μπαχαλάκηδες που βανδαλίζουν τις πόλεις μας, τρομοκρατούν πολίτες και αφήνουν πίσω τους στάχτες και ερείπια. Η κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου από συμμορίες κουκουλοφόρων, οι καταδρομικές επιθέσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, η ατιμωρησία των βανδάλων έχουν δημιουργήσει γερές βάσεις ανομίας σε πολλές περιοχές της χώρας. Αποτέλεσμα οι πολίτες να νιώθουν μόνοι και απροστάτευτοι.

Η θεωρία του «σπασμένου παράθυρου» δυστυχώς δίνει πικρούς καρπούς στη χώρα μας. Όπως δείχνουν και τα στοιχεία, αυτοί που έκαιγαν χθες έναν κάδο στην Στουρνάρη, την επόμενη καίνε ένα τρόλεϊ ή μία μηχανή. Και αυτοί που χθες πετούσαν μια μολότωφ, τώρα χτυπούν με φωτοβολίδες ευθείας βολής. Με θύματα πολλές φορές ανυποψίαστους πολίτες, όπως η 19χρονη στο Αγρίνιο.

Η πολιτεία πρέπει να πάψει να κανακεύει αυτούς που απειλούν τη ζωή, την περιουσία και την ασφάλεια των πολιτών. Για τους ανήλικους παραβάτες έχουμε προτείνει ο ο λογαριασμός απο τις καταστροφές τους στη δημόσια περιουσία να πηγαίνει στις οικογένειές τους. Όπως έκανε ο Κάμερον στην Αγγλία το 2012. Γιατί ο χουλιγκανισμός πρέπει να τελειώσει και στα γήπεδα και στις γειτονιές και στα πανεπιστήμια. Αυτοί που καταστρέφουν, να ξέρουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό.