Πολύτεκνος ιερέας πέρασε 5ος στη Θεολογική Αθηνών

03.09.2020 / 16:11
γκο-20-1

Σην 5η θέση της Θεολογικής Αθηνών καταλαμβάνει συμμετέχοντας στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ο πατήρ Δημήτριος Καρτέρης, ο οποίος διακονεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Γλύφα Φθιώτιδας.

Με όλες τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που έχει ένας ιερωμένος ο οποίος υπηρετεί μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή, με τρία παιδιά και περιμένοντας το τέταρτο, ο πατήρ Δημήτριος Καρτέρης ξεπέρασε πολλά εμπόδια σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά που δοκίμασε τις αντοχές όλων των υποψηφίων.

Ο ίδιος σε ηλικία 29 ετών πήρε τη μεγάλη απόφαση να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να εξεταστεί μαζί με άλλους υποψήφιους.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων, στο LamiaReport ο ιερέας. Και συμπλήρωσε: “Άρχισα την προσπάθεια μου το Νοέμβριο του 2019,  μετά την έλευση του Σεβασμιωτάτου κκ Συμεών, ο οποίος στήριξε και ευλόγησε αυτή την απόπειρα. Θα ήθελα δε να ομολογήσω με ταπεινότητα ότι με ενέπνευσε με την δική του παρουσία και δράση. Αισθάνομαι πράγματι, μεγάλη συγκίνηση και τιμή που βρίσκομαι στο πιο ιστορικό πανεπιστήμιο στη χώρα, στο Καποδιστριακό, στη Θεολογική σχολή και θέλω να πω πως η θέση αυτή σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή.

Αν και δεν αισθάνομαι ικανός να δίνω συμβουλές θέλω να πω αυτό που νιώθω σε άλλα παιδιά, στους άλλους υποψήφιους: Δεν χάνεται ο κόσμος γύρω μας ακόμη και αν υπάρξει μια αποτυχία”.

«Ένα όνειρο της εφηβικής ηλικίας έχει γίνει πραγματικότητα και δοξάζω το μεγαλοδύναμο Θεό για αυτό. Η οικονομική κρίση η οποία σημάδεψε την χώρα και την κοινωνία μας τότε που ήμουν στην τρίτη Λυκείου, δεν είχε επιτρέψει στην οικογένειά μου να δώσει αυτή την ευκαιρία για να μπορέσω να σπουδάσω. Λίγο αργότερα προσετέθησαν η οικογένεια ,οι σπουδές της πρεσβυτέρας ,ο ερχομός των παιδιών αλλά και το θεόπνευστο έργο της ιεροσύνης.

Με υπομονή και με πίστη στις δυνάμεις αλλά και στην άνωθεν βοήθεια (χωρίς την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ) μου δόθηκε η δυνατότητα να τα καταφέρω φέτος. Αυτό που θέλω να πω σε όλους τους εφήβους είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά.Δυσκολίες, ναι, υπάρχουν πάρα πολλές.

Με τη βοήθεια του Θεού, με τη στήριξη πάνω απ’ όλα της οικογένειας, την οποία και ευχαριστώ  ιδιαιτέρως γιατί και τα παιδιά μου στερήθηκαν πάρα πολύ τη φυσική παρουσία, ήρθε εις πέρας στο δύσκολο αυτό εγχείρημα”.

“Ένας ταπεινός εργάτης της Εκκλησίας μας, ο ιερέας της Γλύφας και Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής, το πίστεψε, το πάλεψε, και με την δύναμη του Θεού, την ευχή του Επισκόπου του και την συμπαράσταση της οικογένειας του το κατάφερε!

Επέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις, εισήχθη 5ος στη Θεολογική Σχολή και προχωρά, για να διδάξει σε όλους μας ότι όταν κανείς θέλει, μπορεί πολλά και κυρίως πως ποτέ δεν είναι αργά…

Τον ευλογώ και τον επαινώ για τον αγώνα του και ανακοινώνω ότι  θα είναι ο πρώτος, που θα συμμετάσχει στο νέο  πρόγραμμα της Μητροπόλεως μας για την στήριξη των φοιτητών και φοιτητριών και των οικογενειών τους για τις σπουδές τους.

Και αν οι επιδόσεις του στο Πανεπιστήμιο είναι ικανοποιητικές, τότε τον περιμένει και κάτι ακόμη καλύτερο από τον Δεσπότη του…”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα