Πολυεργαλείο το νέο Jeep Compass

Όταν βλέπεις μπροστά σου ένα jeep, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η περιπέτεια, η δράση και η απόδραση. Στοιχεία τα οποία βιώσαμε από την πρώτη στιγμή που κληθήκαμε να δοκιμάσουμε το νέο Jeep Compass.

Η εξόρμηση δεν άργησε να έρθει, επιλέγοντας μια δύσκολη χωμάτινη διαδρομή, όπου οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών την έκαναν δυσκολότερη. Οι λάσπες και τα στάσιμα νερά αποδείχθηκαν γνώριμα στοιχεία για το νέο μοντέλο που δεν δυσκολεύτηκε να τα ξεπεράσει. Ήταν σαν να σου έλεγε: "μόνο αυτά;". Η πρόκληση ήταν μεγάλη και εμείς κάθε φορά που κάναμε κάτι δύσκολο πηγαίναμε στην επόμενη δοκιμασία. Επιλέγαμε κάτι πιο δύσκολο, για να διαπιστώσουμε τις δυνατότητές του. Και αυτό τα κατάφερνε. Μέχρι και σε παχιά αμμουδιά, σε παραλία που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη βρεθήκαμε για να δούμε τις δυνατότητες του. Και σε αυτή την περίπτωση ξεπέρασε τη δοκιμασία.

Στις εκτός δρόμου διαδρομές το νέο Jeep Compass ξεδιπλώνει εύκολα τις αρετές του. Με κίνηση στους τέσσερις τροχούς καταφέραμε να περάσουμε βουναλάκια, να μπούμε σε στάσιμα νερά, να κινηθούμε μέσα στις λάσπες. Μέχρι και στο κύμα βρεθήκαμε, εκεί όπου τα πράγματα είναι δύσκολα και τα περισσότερα τζιπ δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν επιλέξαμε το αντίστοιχο πρόγραμμα τετρακίνησης. Με σταθερό γκάζι βγήκε χωρίς επιπλέον χειρισμούς. Λίγο αργότερα το παιχνίδι στην αμμουδιά αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη που μας εκτόνωσε και μας γέμισε με χαρά για αυτό που κάναμε, αφού είχαμε στα χέρια ένα πολυεργαλείο. Τα 21,5 εκατοστά από το έδαφος στην πράξη δείχνουν με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι πρόκειται για ένα γνήσιο Jeep, έτοιμο να ξεπεράσει κάθε δυσκολία.

Το μοντέλο είναι ιδανικό για τις εκτός δρόμου διαδρομές με δυνατότητες αντάξιες του ονόματός του. Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στους δρόμους πριν από 11 χρόνια είχε έναν και μοναδικό σκοπό. Να βγάζει ασπροπρόσωπους όλους τους οδηγούς. . Φυσικά οι επιδόσεις και ο καλός χαρακτήρας του δεν αποδεικνύεται μόνο στις εκτός δρόμους διαδρομές, αλλά κι στην άσφαλτο και τα μακρινά ταξίδια που συμπεριφέρεται άριστα.

Το νέο Compass έχει αλλάξει ριζικά και έρχεται με πιο premium διάθεση. Τοποθετείται απέναντι σε ανταγωνιστικά μοντέλα όπως τις GLA, X1 ή το Q3 και μπορεί να κερδίσει στα σημεία. Οι σχεδιαστές επέλεξαν άγρια αισθητική για να συμβαδίζει με το μοντέλο και με την ιδέα της εταιρείας. Έγινε μεγαλύτερο κατά 14.5 εκατοστά (συνολικά 4.394μ), και με πλάτος στα 1.819μ και ύψος στα 1.647μ προσφέρει άπλετο χώρο σε όλους τους επιβάτες που έχουν στη διάθεσή τους πολλούς αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα.