Ποιος Γεωργιάδης; Ο Κικίλιας! Γιατί ο υπουργός Υγείας θα μιλήσει για πρώτη φορά στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, «εκπαραθυρώνοντας» τον Άδωνη | dete

Ποιος Γεωργιάδης; Ο Κικίλιας! Γιατί ο υπουργός Υγείας θα μιλήσει για πρώτη φορά στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, «εκπαραθυρώνοντας» τον Άδωνη

Θεαματική αλλαγή σκηνικού έχουμε φέτος στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της. Τούτη τη φορά αυτή θα πραγματοποιηθεί στο «ΠΑΝΘΕΟΝ», την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, και με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια!

Γεγονός που προκαλεί περισσότερο από κάθε άλλο αίσθηση, αν αναλογιστούμε ότι τα τελευταία χρόνια ήταν ο Άδωνης Γεωργιάδης που κλήθηκε και μίλησε στην αντίστοιχη εκδήλωση, στο ξενοδοχείο «Αστήρ», και όχι μόνο.

Μη ξεχνάμε ότι ο νυν υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν (και είναι;) ο «εκλεκτός» της τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς προσκλήθηκε πέρυσι και στην αποκριάτικη συνεστίαση της.

Εκτός αυτού, υπενθυμίζεται ότι είχε παραβρεθεί και είχε μιλήσει και στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο του Φόρουμ Ανάπτυξης, που εξελίχθηκε σε μια προσωπική φιέστα του προσκείμενου σ’ αυτόν (πρώην) προέδρου του Γιώργου Κουτρουμάνη και έμπρακτης στήριξης της υποψηφιότητας του στις βουλευτικές εκλογές. Άλλο αν αυτή ατύχησε στις κάλπες.

Αλλάζουν τα δεδομένα  

Τι συνέβη, λοιπόν, και φέτος έχουμε μια εμφανή αλλαγή με μια διαφορετική επιλογή προσκεκλημένου;  Γιατί δεν είδαμε και φέτος να προσκαλείται ο Άδωνης Γεωργιάδης, του οποίου η παρουσία είχε κατά κάποιο τρόπο καθιερωθεί;

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος έχει απογοητευτεί από τα καμώματα των «δικών του», όπως και από την εν γένει συμπεριφορά τους στις δημοτικές εκλογές, που δεν ήταν και η πλέον ενδεδειγμένη από κομματική άποψη. Έτσι δεν ενθάρρυνε τη σχετική πρόσκληση του.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι μάλλον επικρατεί χαμηλό βαρομετρικό στις σχέσεις του με τη ΝΟΔΕ, που δεν θυμίζει σε τίποτα το θερμό κλίμα των περασμένων χρόνων. Κι αν αυτή είναι μια πρώτη ανάγνωση, υπάρχει κοντά σ’ αυτήν και μια δεύτερη, παράλληλη, που αναφέρει ότι  ο Βασίλης Κικίλιας αποκτά σταδιακά ερείσματα σε τοπικό επίπεδο, με τη βοήθεια γνωστού Πατρινού επιχειρηματία με τον οποίο είναι  τόσο «κολλητοί», που επισφράγισαν τη στενή φιλία τους με κουμπαριά.  Εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση της επικείμενης εκδήλωσης, που θα επιβεβαιώσει ότι ο υπουργός Υγείας «πατά» πλέον γερά στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αμφισβητώντας ευθέως την εσωκομματική κυριαρχία Γεωργιάδη!

Και ο Μαζαράκης πάει από κοντά

για να πάρει μια θέση!

Ωστόσο, στη  σχετική εξίσωση δεν παύει να είναι σημαντικός ο ρόλος του προέδρου της ΝΟΔΕ Ανδρέα Μαζαράκη. Μπορεί να φέρεται ότι είναι προσωπικός φίλος του Άδωνη και να τον κατέβαζε μέχρι πρότινος με  κάθε ευκαιρία στην Πάτρα, αλλά αυτήν τη στιγμή έχει κάθε λόγο να επιδιώκει την εύνοια του υπουργού Υγείας, εφόσον φέρεται να επιθυμεί διακαώς μια πολιτική θέση.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Μαζαράκης βρίσκεται πολύ κοντά στη θέση του περιφερειακού διευθυντή του ΕΚΑΒ.

Κατά άλλους την έχει ήδη «κλειδώσει», ενώ άλλοι τον φέρουν να ενδιαφέρεται και για τη θέση του διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου!

Ως εκ τούτου, όπως και ‘να χει, είναι επόμενο να επιδιώκει να έχει από κοντά τον Κικίλια. Και τι καλύτερο από να τον προσφωνήσει στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ για την πρωτοχρονιάτικη πίτα, εκεί που κάποτε μεσουρανούσε ο  Γεωργιάδης;

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί…

 

Αλχημιστής

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)