Ποιοι «Μένουν Δυτική Ελλάδα»- Τα πρώτα στατιστικά από τη σελίδα της Περιφέρειας για τις ημέρες της καραντίνας που κερδίζει τις εντυπώσεις   | dete

Ποιοι «Μένουν Δυτική Ελλάδα»- Τα πρώτα στατιστικά από τη σελίδα της Περιφέρειας για τις ημέρες της καραντίνας που κερδίζει τις εντυπώσεις  

Οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας ηλικίας από 35 έως 54 ετών είναι αυτοί που υποδέχθηκαν πρώτοι και με περισσότερη θέρμη την πλατφόρμα  «Μένουμε Δυτική Ελλάδα» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η οποία μέσα σε έξι ημέρες (από την 1η έως τις 6 Απριλίου), όπως φαίνεται και από τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτουμε,  έχει έλξει το ενδιαφέρον 2.459 χρηστών και έχει 11.722 προβολές σελίδων καταγράφοντας συνεχώς ανοδική τάση και αυξημένο ενδιαφέρον μέρα με την ημέρα.

Οι γυναίκες είναι αυτές που επιδεικνύουν μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ η ηλικιακή ομάδα που υστερεί είναι αυτή των 65+ , κάτι που θεωρείται αναμενόμενο αν σκεφτούμε ότι τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα δεν έχουν εξοικείωση  με την υπόθεση ίντερνετ.

Η…  νεανική υποδοχή της πλατφόρμας άλλωστε καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών μπαίνουν από το κινητό τους, ακόμη και τις ημέρες του κατ΄οίκον εγκλεισμού.

Όσο για τις ομάδες που φιγουράρουν στις δημοφιλέστερες επιλογές, στην κορυφή βρίσκουμε την λίστα των εθελοντών, κάτι που οδηγεί σε πολύ παρήγορες διαπιστώσεις για τη διάθεση προσφοράς που επιδεικνύουν οι πολίτες της χώρας και της περιοχής στις περιόδους που χρειάζεται να δείξουν το αλληλέγγυο πρόσωπό τους, ενώ ακολουθούν η τηλεϊατρική Υποστήριξη, η αιμοδοσία (επίσης παρήγορο το ενδιαφέρον των πολιτών), η ενημέρωση για το νομοθετικό πλαίσιο και η ενότητα «Γονείς και Παιδιά- Καλές Τέχνες». Εκτιμάται ότι μια από τις ενότητες που θα… ανέβει τις επόμενες ημέρες είναι αυτή της διδασκαλίας ξένων γλωσσών.

Η αλήθεια είναι ότι η πλατφόρμα  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι μια ευχάριστη έκπληξη στο γκρίζο των ημερών. Όχι μόνο δεν είναι μια βαρετή υπόθεση, όπως ανάλογες τυπικές πρωτοβουλίες κρατικών και αυτοδιοικητικών φορέων, αλλά είναι μια σελίδα δομημένη με σύγχρονα εργαλεία  που σε κάνει να παραμένεις ενεργός για να ανακαλύψεις νέα πράγματα, εύκολη για χρήση της από όλες τις ηλικίες, με στοχευμένες δραστηριότητες για όλες τις ομάδες πολιτών. Είναι η χαρά του να …σκρολάρεις. Και παράλληλα, είναι μια ευκαιρία για να σκεφτούμε ανάλογες δημιουργικές και χρήσιμες αυτοδιοικητικές σελίδες και εφαρμογές στο μέλλον ανεξαρτήτως …ιών.

 

Menoumedytikiellada.gr

Διάστημα αναφοράς: 01 Απριλίου έως 06 Απριλίου 2020

 

Πληροφορίες Χρηστών

  • Χρήστες συστήματος 2.459
  • Συνολικές Προβολές σελίδων 11.722

 

Ηλικιακή κατανομή:

Ηλικία Ποσοστό
25-35 15,34
35-44 30,68
45-54 28,32
55-64 12,14
18-24 7,52
65+ 6,00

 

Φύλο Ποσοστό
Γυναίκες 57,24
Άνδρες 42,76

 

Ηλικία

Φύλο

 

 

Τοπ 5 σε Δημοφιλέστερες σελίδες:

  1. Λίστα Εθελοντών
  2. Τηλεϊατρική Υποστήριξη
  3. Δίνουμε αίμα
  4. Ενημέρωση Νομοθετικό Πλαίσιο
  5. Γονείς και Παιδιά-Καλές Τέχνες

 

Μέσο Σύνδεσης
Προσωπικό Υπολογιστή 33,62
Κινητή Συσκευή 66,38

 

 

 Γ. Κοντ.

(εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)