Πληρώνουν διόδια… για να «φυλάνε» την Γέφυρα! | dete

Πληρώνουν διόδια… για να «φυλάνε» την Γέφυρα!

Μια απίστευτη κατάσταση ζουν εδώ και χρόνια οι Πατρινοί υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος που εργάζονται στον Αντίρριο. Πρόκειται για 8 άτομα τα οποία έχουν αναλάβει κυρίως τον έλεγχο της θαλάσσιας κυκλοφορίας του Πατραϊκού αλλά και Κορινθιακού κόλπου. Με λίγα λόγια έχουν επωμιστεί την ευθύνη να μην συμβεί κάποιο ναυτικό ατύχημα που μπορεί να κοστίσει ζωές αλλά και να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές. Το ειδικό γραφείο του Λιμενικού μεταφέρθηκε στην Ανατολική Προβλήτα στο Αντίρριο από τότε που η Πελοπόννησος συνδέθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης».

Μέρα και νύχτα αυτοί οι οκτώ άνθρωποι ουσιαστικά είναι ο άγρυπνος φρουρός της Γέφυρας ώστε να μην υπάρξει πρόσκρουση κάποιου πλοίου ή να μην συμβεί το παραμικρό ατύχημα  σε κάποιον πυλώνα! Κάτι που θα προκαλούσε ανυπολόγιστες ζημιές. Παρόλα αυτά αυτοί οι άνθρωποι πληρώνουν εδώ και χρόνια κανονικά διόδια στην Γέφυρα είτε για να μεταβούν στην δουλειά τους είτε για να επιστρέψουν σπίτι τους, δηλαδή συνολικά 27 ευρώ κάθε φορά με το συνολικό μηνιαίο κόστος να υπερβαίνει τα 300 ευρώ. Και χωρίς να υπολογίζουμε και την βενζίνη αφού κάποιοι εξ αυτών μένουν στην άλλη πλευρά της Πάτρας και θέλουν μέχρι και 15 με 20 ευρώ για καύσιμα! Ορισμένοι έχουν βρει τη λύση του δικύκλου, όμως κατά  τους χειμερινούς μήνες η μετακίνηση καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη και λόγω των καιρικών συνθηκών.

Οι Πατρινοί υπάλληλοι έχουν ζητήσει επανειλημμένως από την εταιρεία που διαχειρίζεται την Γέφυρα, κάποιου είδους έκπτωση αλλά έχουν εισπράξει μόνο αρνητικές απαντήσεις. Τα ερωτήματα είναι πολλά.

Αν αναλογιστεί κάποιος πόσο σημαντικό είναι το έργο τους καθώς πέρα ότι προστατεύουν την Γέφυρα, έχουν υπό την επιστασία τους και το ενδεχόμενο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος εύκολα βγάζει το συμπέρασμα ότι θα έπρεπε να «αντιμετωπίζονταν» πολύ διαφορετικά. Θα μπορούσε δε να παρέμβει και το αρμόδιο Υπουργείο! Είτε συνάπτοντας μια συμφωνία με την εταιρία λειτουργίας της Γέφυρας ή με ιδία κάλυψη μέρους και ολόκληρου του ποσού των διοδίων.