Παρασκευή, 13.11.2020, 4:47 μμ

Πλειστηριασμοί: Προ των πυλών;

06.09.2020 / 7:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sfiri

Μονόδρομο αποτελεί πλέον για δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες, η ένταξη στο νέο πτωχευτικό πλαίσιο για φυσικά πρόσωπα που προωθεί η κυβέρνηση, για την διάσωση της πρώτης κατοικίας τους και μάλιστα, υπό προϋποθέσεις.
Από την 1η Σεπτεμβρίου που άνοιξε πάλι η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο προστασίας της Α ́κατοικίας και χιλιάδες προγράμματα εκποίησης ακινήτων έχουν αναρτηθεί από τράπεζες και φάντς, πολλά εκ των οποίων αφορούν και την Αχαϊα.
Συγκεκριμένα, μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο έχουν αναγγελθεί πάνω από60 πλειστηριασμοί ακινήτων, παντός είδους, από διαμερίσματα και ολόκληρες κατοικίες, μέχρι οικόπεδα, αγροτεμάχια και ολόκληρες επιχειρήσεις.
>Δύο προγράμματα πλειστηριασμών, ξεχωρίζουν για το μέγεθος και τιςτιμές πρώτης εκκίνησης, που έχουν οριστεί. Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για τον ομαδικό πλειστηριασμό 16 αγροτεμαχίων στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, που ανήκουν σε εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων.
Για το κάθε ακίνητο γίνεται ξεχωριστός πλειστηριασμός και η τιμή εκκίνησης για όλα μαζί τα αγροτεμάχια, προσεγγίζει το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ένα ακίνητο εμβαδού άνω των 100 στρεμμάτων, ξεκινά με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 650.000 ευρώ.
Η δεύτερη πιο χαρακτηριστική περίπτωση, αφορά τον πλειστηριασμό οικοπέδου στην Οβρυά, εμβαδού 7 στρεμμάτων, εντός του οποίου υπάρχει βιοτεχνική εγκατάσταση η οποία εκπλειστηριάζεται με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ.
Βέβαια, για τον μήνα Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί ακόμα, δεκάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Αχαΐα, και πολλαπλάσιοι για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα