Πλάνο ανάπτυξης του Αεραθλητισμού στα Καλάβρυτα

02.08.2020 / 7:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
CACHE_650X650_1_587566
Το θέμα ανάπτυξη του Αεραθλητισμού στα Καλάβρυτα, με την χρηματοδότηση των απαραίτητων εργασιών για τη διαμόρφωση του πρώτου αεροδιαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης μικρών αεροσκαφών, αναμένεται να τεθεί άμεσα και στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης που θα κληθεί να δώσει το «πράσινο φως» για το έργο διαμόρφωσης ελικοδρομίου / μικρού αεροδιαδρόμου.
H συζήτηση για τις προδιαγραφές της χάραξης του αεροδρομίου μικρής κλίμακας έχει ήδη προχωρήσει ενώ σε αυτό αναμένεται να συνδράμει και η Επιτροπή του «Ελλάδα 2021» καθώς σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί, με αφετηρία τις επισκέψεις επωνύμων για ηγετών κρατών, στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Εθνικού και Απελευθερωτικού Αγώνα του ’21, σε Καλάβρυτα και Αγία Λαύρα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βέβαια και μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες όπως η σύνταξη των σχετικών δελτίων και η έγκριση χρήσης αεροδιαδρόμων από την ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας).
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με πηγές, σε επίπεδο τεχνοκρατικού σχεδιασμού και επιστημονικής – τεχνικής τεκμηρίωσης έχει εξασφαλιστεί συνεργασία με γνωστή αερολέσχη.
Τα οφέλη της ίδρυσης σχολών αεραθλητισμού και εκπαίδευσης πιλότων στα Καλάβρυτα θα είναι μεγάλα καθώς η πόλη των Καλαβρύτων ανοίγεται σ ένα πεδίο μετακινήσεων και αεροδιακομιδών που θα προσφέρει λύσεις τόσο για την προσβασιμότητα όσο και για την ανάπτυξη του τουρισμού και ειδικών μορφών του (εναλλακτικός τουρισμός με επίκεντρο το Χιονοδρομικό Κέντρο, θρησκευτικός τουρισμός και άμεση μεταφορά ασθενών σε μεγάλα νοσοκομεία).
Σύμφωνα με το σχέδιο του «Ελλάδα 2021» ολόκληρη η Πελοπόννησος, συνδυάζοντας μια μοναδική γεωμορφολογία, βουνό – θάλασσα και μια σειρά από μνημεία και μοναστήρια (Καλάβρυτα, Μάνη, Καλαμάτα, Μαντινεία-Κυνουρία, Σπάρτη, Μονεμβασία) μπορεί να προσελκύσει τουρισμό υψηλών βαλαντίων με έμφαση στην ιστορία και την θρησκεία, παράλληλα με τα μοναδικά τοπία που ήδη διαθέτει!

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα