Πετρούνιας: Στο Μπακού για το δεύτερο… βήμα προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες | dete

Πετρούνιας: Στο Μπακού για το δεύτερο… βήμα προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι αποφασισμένος να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μπροστά του έχει την… πρόκληση του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής που θα γίνει στο Μπακού τις προσεχείς ημέρες.

Η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο περνάει από το Μπακού. Το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν είναι ο προτελευταίος “σταθμός” σε αυτή τη διαδρομή του Έλληνα “άρχοντα των κρίκων” (12 έως τις 15 Μαρτίου).

Στόχος του Λευτέρη Πετρούνια είναι να κατακτήσει άλλη μια πρωτιά στους κρίκους και να κερδίσει επιπλέον έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη του αγωνίσματος.

Μετά και την επιβλητική του νίκη στη Μελβούρνη, ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο θα χρειαστεί το χρυσό μετάλλιο στο Μπακού αλλά και στο παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στη Ντόχα, με μέσο όρο βαθμολογιών πάνω από 15,166 βαθμούς στους τελικούς, προκειμένου να κατακτήσει αυτόματα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μαζί του, στο στάδιο “ Milli Gimnastika Arenasi” θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και άλλοι πέντε πρωταθλητές της Εθνικής ανδρών (Νίκος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χριστόφορος-Άγγελος Κωνσταντινίδης, Αντώνης Τανταλίδης, Γιώργος Γαριβάλδης), πραγματοποιώντας την εφετινή πρεμιέρα τους.

Η ελληνική αποστολή, την οποία συμπληρώνουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, η φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς και ο διεθνής κριτής Νίκος Προβιάς, αναχωρεί απόψε (Δευτέρα 09/03) για το Μπακού μέσω Κωνσταντινούπολης. Στο πλευρό της εθνικής ομάδας θα βρεθεί κατά τις ημέρες των αγώνων και ο γιατρός της Ε.Γ.Ο. Οδυσσέας Παξινός.