Περισσότεροι από 1.000 δρομείς στο «6ο Ζεύξη Run-Μαρία Πολύζου» | dete

Περισσότεροι από 1.000 δρομείς στο «6ο Ζεύξη Run-Μαρία Πολύζου»

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου ο 6ος Διεθνής Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Ζεύξη Run», που ήταν αφιερωμένος στην Πατρινή πρωταθλήτρια και κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμο, Μαρία Πολύζου.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.000 δείχνοντας την ανοδική πορεία της διοργάνωσης και την αγάπη της περιοχής στην Μαρία Πολύζου.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαζικού Αθλητισμού «Η Ζεύξη», μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων, την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» και τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών.

Το «6ο Ζεύξη Run» είχε για ακόμα μία χρονιά και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς ενισχύθηκε από τις συμμετοχές ο Σύλλογος Όραμα Ελπίδας και η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, όπως επίσης και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Πάτρας.

Από τις παρουσίες και τις συμμετοχές ξεχώρισε αυτή του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων, Πάκο Μποράο και του προέδρου των Δημάρχων για την Ειρήνη και πρέσβη της Φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου, Σπύρου Ζαγάρη.

Δεν ήταν μόνο η οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία που σημείωσε το «6ο Ζεύξη Run-Μαρία Πολύζου», που έκανε τη διοργάνωση να ξεχωρίσει για ακόμη μια χρονιά, αλλά και το γεγονός ότι οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει ακόμη και για τις πιο μικρές αλλά εξίσου σημαντικές λεπτομέρειες, όπως η καθαριότητα των χώρων αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Το απόγευμα της Κυριακής και επειδή η παραλιακή του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου είχε γεμίσει με πολλά πλαστικά μπουκαλάκια από τους 1.000 και πλέον συμμετέχοντες και παρεβρισκόμενους, ομάδα εθελοντών και φυσικά οι διοργανωτές μερίμνησαν έτσι ώστε να καθαριστούν οι χώροι.