Περί της ξέφρενης Τσιτσιπίτιδας | dete

Περί της ξέφρενης Τσιτσιπίτιδας

Συγκλονίστηκαν άπαντες από το ένα άκρο της χώρας έως το άλλο μετά την κατάκτηση της κορυφής από έναν Έλληνα θεό, όπως αρέσκονται να αποκαλούν τα πρωτοσέλιδα οποιονδήποτε καταφέρνει να αρθεί πάνω από την συνήθη μετριότητα στην οποία υποχρεώνει η χώρα τα παιδιά της για λόγους που μόνο με αυτά και με τα ταλέντα τους δεν έχουν να κάνουν.

Τα κύματα του ενθουσιασμού έφτασαν και στην Πάτρα όπου δεν υπάρχει ούτε ένα δημόσιο γήπεδο τένις για να μπορούν να αθλούνται τα παιδιά, ούτε έχουμε εντοπίσει κάποιο προγραμματισμό στην κατεύθυνση της απόκτησης, ίσως και επειδή το τένις δεν θεωρείται λαϊκό άθλημα, άρα ένα παιδί για να μάθει θα πρέπει ή να ξενιτευτεί ή να πληρώσει κάποιον όμιλο για να πιάσει στο χέρι του ρακέτα. Το ίδιο και για να παίξει ελεύθερα με τους φίλους του μια παρτίδα όταν ξεκολλήσει από το tablet.

Δεν ξέρουμε αν ο γενικευμένος ενθουσιασμός ενεργοποιήσει κάποιο αντανακλαστικό και εδώ αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας που γιορτάζουν  το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Τσιτσιπάς. Είθισται κάτι τέτοιο κάθε φορά μετά από ανάλογες  μεγάλες επιτυχίες μιας και μόνο τότε ασχολούμαστε με το ζήτημα.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι η επικινδυνότητα που υπάρχει από την ξέφρενη Τσιτσιπίτιδα για τον ίδιο τον Τσιτσιπά. O κίνδυνος από την ξαφνική έκρηξη της «αγάπης του λαού του», αυτού του ίδιου που πριν από λίγα χρόνια τον αγνοούσε παντελώς. Αυτού του ίδιου λαού που όταν αυτός, ο ίδιος ο «άρχοντας του γηπέδου», το «παιδί –θαύμα», το «λιοντάρι» και τα άλλα συναφή, χάσει, θα ενορχηστρώσει γκρίνια και ανάθεμα με την ίδια ταχύτητα και το ίδιο πάθος.

Αυτό που έχει να κάνει ο νεαρός τενίστας που μας ανέβασε ένα σκαλί πιο ψηλά, είναι να κλείσει τα αυτιά του και να συνεχίσει όπως ξεκίνησε και όπως πορεύτηκε μέχρι σήμερα.

Με το ήθος και τις αντοχές του.

Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, και πρώτοι από όλους οι αρμόδιοι φορείς, ας αφήσουμε τους πανηγυρισμούς για τον προσωπικό αγώνα ενός αθλητή στη διάρκεια του οποίου  δεν έχουμε καμιά συμμετοχή και ας φροντίσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουμε στο μέλλον και άλλους Τσιτσιπάδες. Διότι ούτε αυτόν θα είχαμε αν οι γονείς του δεν ήταν επαγγελματίες του τένις, η δε μαμά του τενίστρια  εκ Ρωσίας προερχόμενη από αθλητική οικογένεια.

Το editorial της εφημερίδας 7 Μέρες Ενημέρωση