ΠΟΕΔΗΝ για την υπάλληλο με τον κορονοϊό – Η διοίκηση του νοσοκομείου της Πάτρας την στοχοποίησε

17.09.2020 / 19:36
γκο-41-10

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει τα εξής: “180 Συνάδελφοι θετικοί στο κορονοϊό τις τελευταίες 40 ημέρες σε Νοσοκομεία και τέτοια κατάσταση δεν ζήσαμε.

Περίεργα παιχνίδια παίζονται  σε βάρος μιας εργαζόμενης Διοικητικής Υπαλλήλου του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας, που βγήκε θετική στο κορονοϊό στο πρώτο δείγμα στοχοποιώντας την κοινωνική της  δράση. Η Συνάδελφος φοράει μάσκα κανονικά στο Νοσοκομείο.

Δεν είναι αρνητής μάσκας. Ασφαλώς και έχουμε ελάχιστους ευτυχώς συναδέλφους  σε Νοσοκομεία  αρνητές μάσκας που προσπαθούμε να τους συνετήσουμε για  την  ασφάλεια την δική μας και  των ασθενών. Αλλά όχι αυτή η Συνάδελφος. Επέστρεφε από άδεια σήμερα. Με βάσει τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας έπρεπε σήμερα να προγραμματίσει η επιτροπή λοιμώξεων να κάνει το τεστ και βέβαια να ξεκινήσει  εργασία χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα. Αυτή η πρακτική ακολουθείται  σε όλα τα νοσοκομεία.

Και όμως η Συνάδελφος, ταμίας του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας πήγε και έκανε το τεστ την τρίτη δύο ημέρες πριν γυρίσει από άδεια στην  εργασία της.  Βγήκε το τεστ θετικό και αντί να την  επιβραβεύσει η Διοίκηση για τη στάση της  που πήγε νωρίτερα χωρίς να ωφείλει και έδωσε δείγμα την στοχοποίησε.  Έγκλημα της   η κοινωνική  δράση. Ζητάει ολιγομελείς τάξεις  στα σχολεία. Ασυμπτωματική πήγε με μάσκα  και έδωσε   το δείγμα.  Και όμως.

Τη βγάλανε  αρνητή  μάσκας. Στην άδεια της  αναγκάστηκε από τη Διοίκηση και δούλευε από το σπίτι αφού δεν την αντκατέστησαν από ταμία. Τώρα η Διοίκηση αποφάσισε να πάει να της πάρει τα κλειδιά από το σπίτι της και να την αντικαταστήσει. Κάτι που απαγορεύεται  από το νόμο. Παραδίδει η ίδια ή συστήνεται επιτροπή παράδοσης.

Σε όλους τους Συναδέλφους που βγήκε το πρώτο δείγμα θετικό και είναι ασυμπτωματικοί αμέσως έγινε επανάληψη του τεστ, εδώ το αρνούνται και αναρωτιόμαστε γιατί. Μαλιστα μας εγκαλούν όταν δημοσιοποιούμε ένα θετικό κρούσμα Συναδέλφου επικαλούμενοι το δεύτερο επαναληπτικό που ενδεχομένως βγαίνει αρνητικό.

Εδώ στη περίπτωση της Συναδέλφου αρνούνται να κανουν επαναληπτικό τεστ, παρ’  ότι έτσι ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.Τι φοβούνται. Μήπως βγεί αρνητικό και καταρρεύσει το αφήγημα. Το επαναληπτικό τεστ έπρεπε να έχει γίνει αφού το συγγενικό της περιβάλλον είναι αρνητικό στο κορονοϊό”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα