ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΣΕ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ: Να πας να πιεις γαλατάκι! ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Είσαι αλαζόνας Δήμαρχε | dete

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΣΕ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ: Να πας να πιεις γαλατάκι! ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Είσαι αλαζόνας Δήμαρχε

Βαριές κουβέντες στον max Fm από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη σε σχέση με την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Και αυτό γιατί τελικά πέρασε η πρόταση της αντιπολίτευσης. Όπως είναι γνωστό, το μπέρδεμα είχε προκύψει από το γεγονός ότι υπήρχε ένας κωdικός για αποπληρωμή των εργαζομένων του Δήμου μαζί με την πληρωμή για την απαλλοτρίωση της πλατείας Καλλιπάτειρας. Ο Κώστας Πελετίδης είχε την άποψη πως θα έπρεπε πρώτα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, όμως η αντιπολίτευση έλεγε «ναι στο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι αλλά να σωθεί και η Πλατεία». Στην αίθουσα έγινε χαμός!
Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Πατρέων δήλωνε στον max fm: Εχουμε μία αντιπολίτευση που το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί πρόβλημα στη δημοτική αρχή. Είχαμε ένα θέμα πέντε λεπτών να ψηφίσουμε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Όμως τα «ζιζάνια», αυτή η ομάδα που μαζεύεται κάθε λίγο και λιγάκι, λέει τα εξής: “Γιατί να έχουμε έργο; Γιατί να έχουμε Αρσάκεια; Γιατί να έχουμε δρόμους”; Ετσι, λοιπόν, αντί να ψηφίσουμε κατευθείαν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να έχει ο Δήμος το αποθεματικό, πάνε και παίρνουν το αποθεματικό για την Πλατεία Καλλιπάτειρας. Την οποία δεν θα χάσουμε. Νοιάστηκαν αυτοί για την πλατεία; Όχι. Για το θεαθήναι το κάνουν. Εμείς δεν θέλουμε πλατεία; Φυσικά. Όμως, αυτοί προτίμησαν την εύκολη λύση. Να πάρουν το αποθεματικό του Δήμου. Και ενώ η μία πρόταση έγινε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, η αντιπολίτευση έβαλε προσκόμματα. Η χρηματοδότηση για την πλατεία έχει προχωρήσει. Με άλλον τρόπο. Όμως όταν έχεις αντιπολίτευση που κοιμάται και ξυπνάει για να μειώσουν και να κατεβάσουν το μπόι της δημοτικής αρχής, δεν προχωρά τίποτα. Αντίνα κοιτάξουν να πιουν το γαλατάκι τους να μεγαλώσουν, να γίνουν πιο ψηλοί σε ποσοστά, επιχειρούν να κοντύνουν την δημοτική αρχή επειδή κάνει έργο. Εμείς έχουμε μετατρέψει σε εργοτάξιο την πόλη και αυτοί πανε να κάνουν ζημιά για να μην φανεί η δημοτική αρχή και να φύγει ο Πελετίδης από το δημαρχείο!».
Αμεση ήταν και η απάντηση Αλεξόπουλου: «Ενώ είχαμε περάσει πολιτική απόφαση για την πλατεία Καλλιπάτειρας και να σωθεί η πλατεία, δεν είχε κάνει τίποτα ο κ. Πελετίδης. Και επειδή εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, κάναμε μόνοι μας την τροποποίηση. Το έργο της δημοτικής αρχής, αν υπάρχει, φαίνεται. Αν δεν φαίνεται είναι θέμα του κ. Πελετίδη. Ας μην ξεχνάμε ότι η θέση του κ. Πελετίδης ήταν να γίνει τσιμέντο η πλατεία. Οσον αφορά την αναφορά του δημάρχου για το «γαλατάκι» ο κ. Αλεξόπουλος απάντησε: Η φράση Πελετίδη, καταδεικνύει το μέγεθος της αλαζονείας που έχει αυτή την τετραετία και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις παρατάξεις. Τις υποτιμά και τις περιπαίζει. Είναι λυπηρό το πόσο αλαζόνας είναι.

Κόντρα και για τους εργαζόμενους του ΚΟΔΗΠ

Κόντρα δημιουργήθηκε και με το ζήτημα των εργαζομένων του ΚΟΔΗΠ, οι οποίες απολύονται αφού δεν έχει εξασφαλιστεί η μόνιμη εργασία τους. Η παράταξη Αλεξόπουλου ανέφερε: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και νωρίς ή αργά εκθέτει αυτόν που το χρησιμοποιεί ως εργαλείο επικοινωνίας με τους πολίτες και ως μέσο συκοφάντησης και παραποίησης της πραγματικότητας. Αυτό συνέβη και με τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας σε σχέση με τις απολύσεις των δύο εργαζομένων στον Κ.Ο.ΔΗ.Π. (η μια εκ των οποίων ήταν έγκυος) που προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια και ζητούσαν την μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να κρύψει το αντεργατικό της πρόσωπο και το γεγονός ότι αντί να παραστεί στα δικαστήρια ως υπερασπιστής των δύο εργαζομένων, εμφανίστηκε ως αντίδικός τους αλλά και η επιχείρηση συκοφάντησης της παράταξής μας μέσω ενός πέρα για πέρα ψευδούς δελτίου Τύπου, κατέπεσαν με θόρυβο μετά την ανακοίνωση-καταπέλτη των δύο απολυμένων του Κ.Ο.ΔΗ.Π.και αποκάλυψαν τις μεθοδεύσεις του κ. Πελετίδη και των συνεργατών του εναντίον των εργαζομένων, τους οποίους υποτίθεται ότι με σθένος υπερασπίζονται. Οι δύο απολυμένες του Κοινωνικού Οργανισμού στην ανακοίνωσή τους όχι μόνο διαψεύδουν τη Δημοτική Αρχή τονίζοντάς ότι η παράταξή μας στήριξε από τη πρώτη στιγμή τον αγώνα τους αλλά αποκαλύπτουν ότι απολύθηκαν με πλήρη και αποκλειστική υπαιτιότητα του προέδρου του Κ.Ο.ΔΗ.Π. που δεν ανανέωσε με δική του απόφαση τις συμβάσεις εργασίας τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά παρέστη και στο δικαστήριο δια του δικηγόρου της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων, ο οποίος υποστήριξε ότι οι εργαζόμενες δεν κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι οι θέσεις εργασίας τους καλύφθηκαν ήδη από μόνιμο προσωπικό!

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Και η απάντηση του δημάρχου Πατρέων ήταν η εξής: «Η παράταξη του κ. Αλεξόπουλου συνεχίζει την γνωστή τακτική, “λέγε, λέγε ψέματα, κάποια ρετσινιά θα μείνει”, χρησιμοποιεί δύο εργαζόμενες, που απασχολούνταν με απευθείας αναθέσεις στον ΚΟΔΗΠ, των οποίων έληξε η σύμβασή τους, για να πλήξει τη δημοτική αρχή και να αποκρύψει τις ευθύνες του ίδιου και του κόμματός του, που ως κυβέρνηση νομοθέτησε, διατήρησε το αντεργατικό θεσμικό οπλοστάσιο, που απαγορεύει την μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που χτυπά την μόνιμη και σταθερή εργασία. Στην συγκεκριμένη υπόθεση στο δικαστήριο η παράταξή του και ο ίδιος ήταν απών. Η δημοτική αρχή ήταν παρούσα δια μέσου του προέδρου του ΚΟΔΗΠ. Ο πρόεδρος υποστήριξε με έγγραφη μαρτυρία του το δίκιο των εργαζομένων για την μονιμοποίησή τους, αφού δεν επετράπη από την πρόεδρο η προφορική κατάθεση.
Την άποψη- εισήγηση αυτή, για να γίνει πιο ισχυρή την έφερε προς ψήφιση στο ΔΣ του ΚΟΔΗΠ και έτσι έγινε απόφαση του ΔΣ, με τη θετική ψήφο και των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, πλην μιας αντιτιθέμενης, ώστε αν χρειαστεί να την επικαλεστούν οι συγκεκριμένες εργαζόμενες στο δικαστικό τους αγώνα. Την εισήγηση, βέβαια δεν ψήφισε ο εκπρόσωπος του κ. Αλεξόπουλου, επειδή ήθελε να συμπληρωθεί σε αυτή ότι, στα δικαστήρια δεν θα παρευρίσκεται η νομική υπηρεσία του Δήμου, γιατί άραγε;».