Πελετίδης για τρένο: Υπάρχει κοινή βούληση για υπογειοποίηση και στο τμήμα Ρίο – Κανελλοπούλου

16.09.2020 / 17:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο-33-9

Ενημέρωση έκανε ο Κώστας Πελετίδης στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας για το θέμα της έλευσης του τρένου και τη συνάντηση που είχε με τον Κώστα Καραμανλή. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος της Πάτρας ανέφερε τα εξής:

Στην τελευταία επίσκεψή του στην Πάτρα ο Υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής σε δηλώσεις του είπε ότι είναι ανοικτός σε διάλογο με τον Δήμο για το θέμα. Ζητήσαμε λοιπόν συνάντηση με την κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσουμε το αίτημά μας για υπογειοποίηση της γραμμής.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και το λέμε αυτό γιατί η κυβέρνηση, ο ίδιος ο Υπουργός Υποδομών, αποδέχεται το αίτημα του Πατραϊκού λαού κι έβαλε τμηματικά και ανάλογα με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, το χρονικό περιθώριο για την εκτέλεση του έργου.

Το κομμάτι από την Κανελλοπούλου έως το νέο Λιμάνι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Θα γίνουν συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και με τους φορείς για να δούμε πώς θα φθάσει η γραμμή στο νέο λιμάνι.

Για το τμήμα από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου ο κ. Καραμανλής είπε ότι θα εξετάσει κατά πόσο είναι εφικτό να χρηματοδοτηθεί εξέφρασε ωστόσο την βούλησή του να συνεργαστούμε και σε αυτό το κομμάτι.

Πρέπει το έργο αυτό να μπει στον προϋπολογισμό της ΕΡΓΟΣΕ και να αναζητηθεί χρηματοδότηση. Συμφωνήθηκε να ανοίξει δίαυλος μεταξύ Δήμου Πατρέων και ΕΡΓΟΣΕ και στο πλαίσιο αυτό ξεκινά η διαδικασία συζήτησης επί τεχνικών και χρηματοδοτικών θεμάτων.

Ανοίξαμε μια συζήτηση για την εξεύρεση των πόρων για να γίνει η υπογειοποίηση και στο τμήμα από Ρίο έως την Κανελλοπούλου. Υπάρχει κοινή βούληση αυτό να γίνει. Φυσικά εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε και να πάρουμε αποφάσεις εάν αυτά δεν τηρηθούν από την κυβέρνηση.

Θυμίζω ότι έτσι ξεκινήσαμε και με την προηγούμενη κυβέρνηση. Με άλλα δεδομένα ξεκινήσαμε και φθάσαμε στο τέλος στις θέσεις της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων, που είναι αμετακίνητες στο θέμα της υπογειοποίησης. Εγώ θα σας ενημερώνω τακτικά για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν για το θέμα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα