ΠΓΝΠ: Αθεράπευτο το πρόβλημα με τα αδέσποτα | dete

ΠΓΝΠ: Αθεράπευτο το πρόβλημα με τα αδέσποτα

Επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, με τα αδέσποτα σκυλιά. Η «Π» έχει αναδείξει το ζήτημα με σειρά σχετικών ρεπορτάζ καθώς και με αφορμή τα διάφορα συμβάντα που έχουν σημειωθεί εις βάρος ασθενών και επισκεπτών.

Τα μέτρα του πρώην διοικητή Θεόδωρου Πισιμίση φαίνεται ότι δεν απέδωσαν κι έτσι τα αδέσποτα σκυλιά συνεχίζουν να περιφέρονται στον προαύλειο χώρο του νοσοκομείου και στις εισόδους του.
Χθες σημειώθηκε καινούργιο περιστατικό με θύμα μία μεταμοσχευμένη ασθενή. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στην «Π», η Αμαλία Καβαλιεράτου, χθες δέχτηκε επίθεση σκύλου, ο οποίος τη δάγκωσε. «Έχω κάνει μεταμόσχευση νεφρού και πήγα στο νοσοκομείο σε τακτικό ραντεβού.
Ένα από τα σκυλιά που βρίσκονταν εκεί μου επιτέθηκε και με δάγκωσε. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για έναν μεταμοσχευμένο που πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτη προστασία από μικρόβια. Με περιέθαλψαν οι γιατροί και μου χορήγησαν αντιβίωση».
Η κ. Καβαλιεράτου έχει επισημάνει το πρόβλημα από πέρυσι και μάλιστα τον Νοέμβριο του 2017 είχε στείλει έγγραφο στον Δήμο Πατρέων και στον εισαγγελέα με αίτημα τη λήψη μέτρων.
«Δυστυχώς δεν πήρα απάντηση από κανέναν κι έτσι απευθύνθηκα στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος έκανε σχετική παρέμβαση στον Δήμο.
Είναι ανεπίτρεπτο να φοβόμαστε να επισκεφτούμε τον χώρο της θεραπείας μας» μας είπε η κ. Καβαλιέρατου, η οποία αναζήτησε χθες τη διοικήτρια του νοσοκομείου, Παναγούλα Μαμμή, προκειμένου να της καταθέσει σχετική καταγγελία, αλλά απουσίαζε.