ΠΓΕ: «Ταφόπλακα στα όνειρα των Πατρινών» | dete

ΠΓΕ: «Ταφόπλακα στα όνειρα των Πατρινών»

Προβληματισμό και σύννεφα γύρω από τα χρέη της Παναχαϊκής δημιουργεί η ανακοίνωση της ΠΓΕ που αναφέρει τα εξής
«Μετά από πολλά έτη ποδοσφαιρικής υποβάθμισης η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ μας αγκαλιάσθηκε από πολλούς Πατρινούς πετυχημένους επιχειρηματίες και επιστήμονες, πού εδώ και λίγες ημέρες είναι πολύ κοντά στην ομάδα μας, με σκοπό να γίνουν οι Κυριακές μας πιο ευχάριστες βλέπωντας την ομάδα μας να ανεβαίνει με σίγουρα και σταθερά βήματα στην Α Εθνική Κατηγορία.
Δυστυχώς όμως ήλθε μία τροπολογία του Υπουργού Αθλητισμού να ρίξει βαριά σύννεφα στα όνειρα μας.
Την περασμένη εβδομάδα έγινε Νόμος τροπολογία του Υπουργείου Αθλητισμού που αναφέρει ότι τα χρέη που δημιουργούν οι ΠΑΕ που υποβιβάζονται στην Γ Εθνική, θα τα πληρώσουν όταν αυτές επανέλθουν στην Β Εθνική.
Η τροπολογία αυτή είναι σωστή και όλη η Κοινωνία είναι στο πλευρό της Κυβέρνησης στο θέμα αυτό, για να φύγουν οι λωποδύτες από το ποδόσφαιρο.
Στην τροπολογία αυτή περιέχονται μεταβατικές διατάξεις που βοηθούν ομάδες όπως ο ΟΦΗ και ο Αρης να ξεκινήσουν την Β Εθνική χωρίς κανένα χρέος.
Επίσης περιέχονται διατάξεις που βοηθάνε τον Εργοτέλη και τον Ολυμπιακό Βόλου που αποχώρησαν από το προηγούμενο πρωτάθλημα Β Εθνικης να επανέλθουν στην Β Εθνική χωρίς χρέη.
Αντίθετα -από αβλεψία προφανώς- η τροπολογία ΑΔΙΚΕΙ κατάφωρα την Παναχαική και την Ζάκυνθο , για τις οποίες εμμέσως προβλέπεται ότι αν επανέλθουν στην Β Εθνική θα αναλάβουν όλα τα χρέη της παλαιάς ΠΑΕ.
Δηλ ο Εργοτέλης και ο Βόλος που αποχώρησαν από το πρωτάθλημα και εξευτέλισαν τον θεσμό, παίρνουν συγχωροχάρτι, ενώ καταδικάζεται η Παναχαική που με κόπο και αίμα σεβάσθηκε τους θεσμούς και αγωνίσθηκε μέχρι τέλος του πρωταθλήματος .
Αν παραμείνει ως έχει ο Νόμος αυτός, όταν επανέλθει η ΠΓΕ στην Β Εθνική θα χρειασθεί κοντά στα 2.000.000 €, μπορεί και παραπάνω, για να πληρώσει τά χρέη των προηγουμένων διαχειριστών αυτής, τους οποίους η Πολιτεία δεν κυνηγά άμεσα γιατί δεν έχει τους μηχανισμούς .
Η οικονομική δυνατότητα πληρωμής αυτών των χρεών δεν υπάρχει και η ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ μας θα μείνει πολλά χρόνια στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.
Η αδικία αυτή έχει γίνει αντιληπτή από τα Κυβερνητικά στελέχη , αλλά δυστυχώς δεν κινούνται γρήγορα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας που βάζει ταφόπλακα στα όνειρα των Πατρινών για μια μεγάλη Παναχαική .
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ
Καλούμε λοιπόν σε συστράτευση την Περιφέρεια, τον Δήμο Πατρέων, όλους τους Δήμους της Αχαιας, το Επιμελητήριο, το ΤΕΕ, και όλους τους Συλλόγους εμπόρων, επαγγελματιών και επιστημόνων, καθώς και κάθε Πατρινό πολίτη , ώστε να πιέσουμε την Κυβέρνηση να άρει μέσα στον Αύγουστο με Νομοθετική ρύθμιση αυτή την αδικία.
Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανένας.
ΤΑ 125 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΥΘΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ, ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΩΝΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ».