Πατρών – Πύργου: Σε νέες περιπέτειες ο αυτοκινητόδρομος με αναβολή της δημοπράτησης | dete

Πατρών - Πύργου: Σε νέες περιπέτειες ο αυτοκινητόδρομος με αναβολή της δημοπράτησης

Θύμα των εκλογών πέφτει για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες η Πατρών - Πύργου. Η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος του έργου προβλεπόταν να γίνει τον Σεπτέμβριο, όλα δείχνουν όμως ότι οδηγείται σε αναβολή, δεδομένου ότι δεν έχουν εκδοθεί οι υπουργικές απφάσεις που αφορούν την κατάτμηση της εργολαβίας.

Αντίστοιχο σκηνικό είχε δημιουργηθεί στις αρχές του χρόνου. Στις 31 Ιανουαρίου είχε προγραμματιστεί τότε η δημοπράτηση του συνολικού αντικειμένου της Πατρών - Πύργου, αλλά ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, εξαιτίας των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Με την αλλαγή της Κυβέρνησης υπήρξε νέος προγραμματισμός και αλλαγή στρατηγικής, καθώς το υπουργείο υποδομών έκρινε σκόπιμη και ανακοίνωσε την κατάτμηση του έργου σε οκτώ κομμάτια, τα οποία θα δημοπρατούνται διαδοχικά, με τον πρώτο διαγωνισμό να γίνεται το φθινόπωρο. 

Πλην όμως με τις πολιτικές εξελίξεις αναθεωρείται και αυτός ο προγραμματισμός, ενώ τίθεται ξανά εν αμφιβόλω η τύχη του έργου, η οποία εξαρτάται από τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει έπειτα από τις  προσεχείς εκλογές. Κι αυτό γιατί υπάρχουν διαδικαστικά ζητήματα που εκκρεμούν, όπως για παράδειγμα η κατάτμηση του έργου σε οκτώ τμήματα, αλλά και η εξασφάλιση των κονδυλίων για την υλοποίηση του σε μια εποχή που οι οικονομικοί πόροι είναι δυσεύρετοι και μεταφέρονται από έργο σε έργο.

Σε κάθε περίπτωση όσο η Πατρών - Πύργου δεν μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης απειλείται να τεθεί στις καλένδες, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δρόμο - καρμανιόλα που εξακολουθεί να βάφεται με αίμα.