Πατρών – Πύργου: Σε καθεστώς ομηρίας εργαζόμενοι | dete

Πατρών – Πύργου: Σε καθεστώς ομηρίας εργαζόμενοι

Το θέμα είχε αποκαλύψει ο «Κόσμος» για τις εργασίες στο τρένο, το Πάσχα. Όμως, τα ίδια συμβαίνουν και στον δρόμο. Σε κατάσταση ομηρίας βρίσκονται από τις αρχές του χρόνου οι εργαζόμενοι της τεχνικής εταιρείας GD Infrastrutture, αλλά και υπεργολάβοι με τους οποίους συνεργαζόταν, ο μέχρι πρότινος ανάδοχος δύο τμημάτων του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου.
Η αποβολή της εταιρείας από το έργο, με εντολή της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, φαίνεται ότι είχε σοβαρές παράπλευρες απώλειες. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, καταγγέλλουν ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα 7-8μηνών, συνολικού ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία, έχει πληρωθεί με προκαταβολές ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, για το έργο, από το οποίο αποβλήθηκε.
Οι εργαζόμενοι της τεχνικής εταιρείας, αριθμούσαν 20 άτομα, ωστόσο κάποιοι έχουν αποχωρήσει απογοητευμένοι, ενώ άλλοι προέβησαν σε έγγραφες οχλήσεις, για το χρονικό διάστημα που απασχολήθηκαν και δεν έχουν πληρωθεί. Η εταιρεία επικαλείται από την πλευρά της οικονομικό στραγγαλισμό από το Υπουργείο Υποδομών, ενώ την ίδια στιγμή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έθεσε όλο το προσωπικό σε αναστολή σύμβασης για να μειώσει το μισθολογικό της κόστος και τώρα τους έχει εντάξει και στο πρόγραμμα «Συν-εργασία».