ΠΑΤΡΑ: «Home-Η δική μου Σιέρρα Λεόνε» προβολή στο Πολύεδρο | dete

ΠΑΤΡΑ: «Home-Η δική μου Σιέρρα Λεόνε» προβολή στο Πολύεδρο

Με την παρουσία της σκηνοθέτιδος Πανδώρας Μουρίκη θα προβληθεί η ταινία της  «Home-Η δική μου Σιέρρα Λεόνε» την Τετάρτη στις 9 το βράδυ.

Λόγω των προγραμματισμένων από καιρό εκδηλώσεων οι ενότητες «ταξίδι» και «κινηματογραφικές βραδιές» αυτή τη βδομάδα θα συνδυαστούν σε μια προβολή την Τετάρτη.

Η ταινία πραγματεύεται το θέμα της ταυτότητας, η δεκατετράχρονη Μέντεβι   γεννημένη και μεγαλωμένη στην Ελλάδα απο γονείς  Αφρικανούς μετανάστες ,  νοιώθει Ελληνίδα παρά τις  δυσκολίες της ζωής της στην Αθήνα .

Όμως, ένα ταξίδι στην πατρίδα της μητέρας της , τη Σιέρρα Λεόνε την συγκλονίζει ! Εκεί συναντά για πρώτη φορά στη ζωή της τη γιαγιά της και τους συγγενείς της.  Βλέπει απο κοντά τις συνθήκες της ζωής, που είναι αποτέλεσμα ενός καταστροφικού εμφυλίου πολέμου που σταμάτησε πρόσφατα , και αρχίζει να αναρωτιέται  σχετικά με την ταυτότητα της  ως Αφρικανής και  Ελληνίδας !

Η ταινία-ντοκιμαντέρ είναι  σε σκηνοθεσία-σενάριο της Μουρίκη Πανδώρας και έχει διάρκεια 52 λεπτά. Η Πανδώρα Μουρίκη θα παρουσιαστεί στην προβολή και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η δημοσιογραφική έρευνα της ταινίας ανήκει στον Πέτρο Κουμπλη, οι φωτογραφίες είναι του Αποστόλη Κυριαζή, η ηχοληψία του Δημήτρη Δεουδέ, το μονταζ έχει αναλάβει ο Διονύσης Βαρχαλάμας  και ο Χρήστος Τσουμπέλης.

Η Διεύθυνση παραγωγής είναι της Αθηνά Νίνου, Ex.producer Marion Cleely.  Στη συμπαραγωγή συμμετέχει το τμήμα διεθνών συμπαραγωγών ET1+EBU.