ΠΑΤΡΑ: H παράσταση “Interview” επιστρέφει στο Eπίκεντρο+ | dete

ΠΑΤΡΑ: H παράσταση "Interview" επιστρέφει στο Eπίκεντρο+

Μετά τις τρεις συνεχόμενες χρονιές στην Αθήνα και την επιτυχία του Σεπτεμβρίου στην Πάτρα, η παράσταση INTERVIEW επιστρέφει για αυτούς που δεν την πρόλαβαν στο Επίκεντρο+ το Σαββατοκύριακο σε απογευματινές παραστάσεις.

Η ιδέα

Η εξουσία - Οι εξουσιαζόμενοι. Το σύστημα - Οι πολίτες. Το κεφάλαιο - Οι καταναλωτές.

Η εργοδοσία - Οι εργαζόμενοι. Η φωνή - Οι υποψήφιοι

Διαχρονικές σχέσεις μίσους και πάθους, σύγκρουσης και αλληλοεξάρτησης.

 

Το έργο

Ένα interview για δουλειά. Μία φωνή (εξουσία). Τέσσερις υποψήφιοι.

Οι υποψήφιοι αντιπροσωπεύουν τέσσερις κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται δραματικά από τις σημερινές συνθήκες και που βρίσκονται μέσα στην αρένα της αναζήτησης εργασίας (χειρωνάκτες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανειδίκευτοι εργάτες). Η φωνή είναι αυτή που αξιολογεί κάθε πολίτη που επιθυμεί να εργαστεί και αποφασίζει για τις προσλήψεις σε όλους ανεξαιρέτως τους εργασιακούς τομείς. Αργά ή γρήγορα, όλο το ανθρώπινο δυναμικό, θα αναγκαστεί να περάσει από το "interview".

Η συνέντευξη ξεκινάει τυπικά, σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα. Οι υποψήφιοι χαλαρώνουν και αφήνουν τις αδυναμίες τους να φανερωθούν. Η φωνή αρχίζει σιγά-σιγά να τους χειραγωγεί, υποβάλλοντας τους παράλογες ερωτήσεις και υποχρεώνοντάς τους σε εξευτελιστικές δοκιμασίες Οι υποψήφιοι είναι σε απόγνωση και δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Οδηγούνται έτσι σε μία καβαλιστική διαδικασία ανταγωνισμού. Όλος αυτός ο παραλογισμός, μοιραία προκαλεί κωμικούς διαλόγους και καταστάσεις. Επόμενοι υποψήφιοι; Οι θεατές...

Το κείμενο της παράστασης δημιουργήθηκε από όλους τους ηθοποιούς κατά την διάρκεια των προβών

Η παράσταση έχει λάβει τιμητική διάκριση από την Unesco Πειραιώς και Νήσων και από 23 Οκτωβρίου 2015 θα «ανέβει» από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Νέας Υόρκης σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου.
Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία : Χρήστος Θάνος
Βοηθός σκηνοθέτη : Χρίστος Παπαμιχαήλ
Πρωταγωνιστούν οι: Σοφία Καψαμπέλη, Μαρία Ζερβού, Σωτήρης Δούβρης, Βασίλης Τουρκομένης, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Χρήστος Θάνος.
Φωτισμοί: Νίκος Γιατράκος
Φωτογραφίες παράστασης: Θανάσης Καρράς.

Διάρκεια: 80 λεπτά
http://www.emeis.net.gr/interview

www.facebook.com/emeisinterview

 

Παραστάσεις 14 και 15 Μαΐου ώρα 19.00.
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 10 €, Μειωμένο: 8 €

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2610-461050