ΠΑΤΡΑ: 7 χρόνια «φαγούρα» για τον κλιματισμό στο «Τόφαλος» - Διοργανώσαμε Διεθνές Τουρνουά και...γίναμε ρεζίλι και των Ρουμάνων

 

Αλήθεια πότε θα αποδοθούν ευθύνες για την κλοπή του περιβόητου κλιματιστικού στο γήπεδο «Τόφαλος»; Εχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που μέσα σε χρονικό διάστημα δέκα ημερών εκλάπη ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού, συνολικού κόστους 3 εκατομμυρίων ευρώ και προ ημερών το ζήτημα ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα λόγω του διεθνούς φιλικού τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο «Τόφαλος» με συμμετοχή των εθνικών ομάδων μπάσκετ Ελλάδος, Ρουμανίας, Βρετανίας και Ουκρανίας και της «ξεφτίλας» που πάθαμε! Ακόμη και οι παίκτες των εθνικών ομάδων (είδαμε σχόλια από Ρουμάνους και Βρετανούς) στιγμάτιζαν τις απαράδεκτες συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, μέσα σε αφόρητη ζέστη αλλά και την επικινδυνότητα των παιγνιδιών αφού το παρκέ γλιστρούσε από την υγρασία (Μπουρούσης και Μπόγρης παρολίγο να τραυματιστούν).

Ήταν τότε που οι άγνωστοι δράστες (πιθανολογούν πως είναι ρομά – οι οποίοι εξειδικεύονται σε τέτοιες κλοπές), στην κυριολεξία με την άνεσή τους, προέβησαν σε μία κλοπή μαμούθ στον αφύλακτο εξωτερικό χώρο του γηπέδου. Γνώριζαν τα «κατατόπια»; Ήξεραν πότε και που να «χτυπήσουν»; Είναι ερωτηματικά που και τότε είχαν τεθει, αλλά ουδέποτε απαντήθηκαν! Και ιδού το αποτέλεσμα. Αλλά και πάλι, επτά χρόνια μετά, κανείς δεν φρόντισε για την αποκατάσταση του κλιματισμού; Όχι μια και… μας έφαγε η κρίση! Και πιθανόν ο «ζαμανφουτισμός»! Γιατί θυμόμαστε ότι και επί ΝΔ είχε επισκεφθεί την περιοχή ο υφυπουργός Αθλητισμού τον οποίον τότε είχαν υποδεχθεί… μετά βαϊων και κλάδων! Τον είχαν πάει δε… στο βοηθητικό του «Τόφαλος» για να δει… τις «τρύπες» (και που τις είδε σιγά μην τις έφτιαξε)! Αλλά και πρόσφατα τόσο ο σημερινός γ.γ. Αθλητισμού όσο και ο πρώην υφυπουργός… επισκέφθηκαν την Πάτρα! Καμία απάντηση, καμία ενέργεια για το θέμα! Το Τόφαλος μένει χωρίς ερ κοντίσιον, το σκάνδαλο της κλοπής παραμένει ανεξιχνίαστο και η «μπαχαλοποίηση» του δημοσίου τομέα με αιχμή του δόρατος την κλοπή των ταμείων και της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται!

 

Τα κομμένα καλώδια και οι άλλες ζημιές είναι εμφανείς. Έχουν περάσει 7 χρόνια και δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος!

 

 


Όταν το 2013 ο τότε υφυπουργός (επί ΝΔ) Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταταστάσεις της περιοχής. Από υποσχέσεις… να φάει… και ο Τόφαλος!

 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ:

Βάλαμε 500.000 BTU σε μία εβδομάδα

Την δική του απάντηση σε σχέση με το ασφυκτικό κλίμα που επικρατούσε στο, Τόφαλος στην διάρκεια του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ έδωσε ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελλάκης. Οπως είπε εδώ και 7 χρόνια που είχε γίνει η κλοπή του κλιματιστικού, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει και όταν η Ομοσπονδία επέλεξε την Πάτρα για την διεξαγωγή του τουρνουά αγόρασαν 12 μεγάλα κλιματιστικά συνολικής απόδοσης 500.000 btu για να μπορέσουν κάπως να εξασφαλίσουν χαμηλότερη θερμοκρασία εντός του χώρου. Ομως για να μην υπάρχει πρόβλημα, ο χώρος απαιτεί κλιματιστική κάλυψη 2 εκατομμυρίων btu. Ο κ. Κανελλάκης δήλωσε πως δεν ήταν στο χέρι της νέας διοίκησης του ΠΕΑΚ να "τρέξει" το ζήτημα, αφού για την εκ νέου τοποθέτηση κλιματιστικού απαιτείται ένα τεράστιο ποσό και φυσικά θα πρέπει να γίνει εξαρχής διαγωνισμός, όπως γίνεται στο δημόσιο.

Ρεζίλι από τον Μπουρούση που είχε απόλυτο δίκιο!

Οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ δεν μπορούσαν να κρύψουν τη δυσφορία τους για το πρόβλημα με τον κλιματισμό στο «Τόφαλος». Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή με τα παράπονα του αρχηγού της επίσημης αγαπημένης, Γιάννη Μπουρούση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα. Ο διεθνής σέντερ στρεφόμενος προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο (παρόντες στο συμβάν και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας) του είπε τα εξής: «Πρόεδρε, μας φέρατε να παίξουμε σε γήπεδο χωρίς air-condition... Δεν ντρεπόμαστε...».

Ο Γ. Βασιλακόπουλος δήλωσε μετά στους δημοσιογράφους: «Δυστυχώς υπήρξε ένα πρόβλημα με τον κλιματισμό στο ''Τόφαλος'', το οποίο θα πρέπει να λύσουν οι αρμόδιοι. Δεν ξέρω τι έγινε στο παρελθόν με τα κλιματιστικά και δεν με ενδιαφέρει. Τώρα τι κάνουμε;! Αυτό είναι που έχει σημασία. Οι προηγούμενοι έκαναν ό,τι έκαναν και κρίθηκαν γι΄ αυτό. Αυτοί που είναι τώρα στην θέση των προηγούμενων, τι κάνουν;».

 

ΦΩΤΟ ΕΧΩ