ΠΑΤΡΑ: “3 μέρες φεστιβάλ…και πάλι κοντά σας” από τον Αντιεφησυχαστικό Σύλλογο Τωρινών Ονειροπόλων | dete

ΠΑΤΡΑ: "3 μέρες φεστιβάλ…και πάλι κοντά σας" από τον Αντιεφησυχαστικό Σύλλογο Τωρινών Ονειροπόλων

Η ζωή είναι μυστήριο, ανακάλυψέ τo.

Η ζωή είναι τέχνη, δημιούργησέ την.

Η ζωή είναι μια ταινία, δες την.

Η ζωή είναι μουσική, άκουσέ την.

Η ζωή είναι χορός, χόρεψέ τον.

Η ζωή είναι δρόμος, ακολούθησέ τον.

Η ζωή είναι λουλούδι, φύτεψέ τo.

Η ζωή είναι ποδήλατο, πιάσε το τιμόνι.

Η ζωή είναι άσκηση, προσπάθησέ την.

Η ζωή είναι παιχνίδι, παίξε το.

Η ζωή είναι υπόσχεση, τήρησέ την.

Η ζωή είναι περιπέτεια, τόλμησέ την.

Η ζωή είναι ζωή, υπερασπίσου την.

Η ζωή είναι γιορτή! Έλα να την γιορτάσουμε μαζί!

Από 26 έως 28 Ιουνίου στην αυλή του Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε, Βαλτετσίου3 από τις 8:00 μ.μ.

Σημασία έχει να ονειρεύεσαι.

Κι έτσι θα ζεις όλα τα παραμύθια του κόσμου.

Ονειροπόλοι.

Γιατί τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

 

Ο σύλλογός μας, στα πλαίσια των πολιτιστικών παρεμβάσεων του, πραγματοποιεί για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά Τριήμερο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ στις 26,27 και 28 Ιουνίου στο χώρο μας (Βαλτετσίου 3).

Αναλυτικά:

Παρασκευή    26/06/15 (20:30)

 • Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας και εικαστικής ομάδας
 • 10ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Σάββατο    27/06/15   (20:30)

Συναυλία με τη συμμετοχή των μουσικών συγκροτημάτων:

 • Φωνητικό σύνολο Πάτρας Vocal
 • TILT
 • Night and Day

 

Κυριακή     28/06/15 (20:30)

 • Φαγοπότι με την εκδήλωση «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει…»
 • Ρεμπέτικο γλέντι με τους ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑΣ (με τη συμμετοχή σας!)
 • Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου και της ΕΛΜΕ Αχαΐας
 • Λαχειοφόρος

Η έκθεση φωτογραφίας καθώς και η έκθεση της εικαστικής ομάδας θα παραμένουν ανοικτές σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Επίσης στο χώρο θα υπάρχουν πάγκοι ενημέρωσης σχετικά με τις ομάδες και το έργο του συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:00 και τις τρεις ημέρες και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την εθελοντική τους προσφορά.

Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να μας συναντήσει στο σύλλογό μας (Βαλτετσίου 3), στην ιστοσελίδα μας astopatras.gr ή στα τηλέφωνα 6979574575, 6939338965 και 6974437780.

 

festival asto

Λίγα λόγια για την ιστορία και τους στόχους μας

Ο «Αντιεφησυχαστικός Σύλλογος Τωρινών Ονειροπόλων – Επικοινωνούμε» ιδρύθηκε το 2000 και έκτοτε λειτουργεί στους πίσω χώρους του κτιρίου της Βαλτετσίου 3 (πρώην Εμπορικής σχολής).

Είναι ένας καθαρά εθελοντικός σύλλογος που πιστεύει βαθιά στην ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

Στις μέρες μας, όπου σχεδόν όλοι είναι παγιδευμένοι σε μία καθημερινή ρουτίνα με το στρες, τη μοναξιά και την έλλειψη επικοινωνίας να κυριαρχούν, ο σύλλογός μας στοχεύει στο να προτείνει έναν άλλο τρόπο ζωής που θα θυμίσει σε όλους τους πολίτες ότι διατηρούμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε.

Ο «Α.Σ.Τ.Ο.» ιδρύθηκε από μία μικρή ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι ασχολούνταν για αρκετό καιρό με περιβαλλοντικές ομάδες καθώς και με ομάδες δημιουργικής απασχόλησης.

Σήμερα αριθμεί σχεδόν 250 μέλη ηλικίας 18 και άνω και επίσης απασχολεί σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης περίπου 50 νέους ηλικίας 14 έως 18 χρόνων.

Ο «Α.Σ.Τ.Ο.» δραστηριοποιείται κυρίως σε θέματα που αφορούν στον πολιτισμό καθώς και στο περιβάλλον.

Ακόμα ασχολείται με την ιδέα ενός νέου σχολείου ευαισθητοποιημένου απέναντι στις ανάγκες της κοινωνίας μας .

Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην εθελοντική δημιουργία, την κοινωνική και προσωπική πρόοδο με κύριο χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης μας τη δημιουργία μικρών ομάδων με συγκεκριμένα θέματα και ανάλογο τρόπο δράσης.

Οι Στόχοι μας

 • Στόχος των δράσεων μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής.
 • Συνεργασία με άλλους σχετικούς τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς.
 • Παρέμβαση στην κοινωνική ζωή με σκοπό την έκφραση μίας διαφορετικής άποψης που προέρχεται από ανήσυχα πνεύματα και από το όραμα ενός καλύτερου κόσμου.
 • Ενθάρρυνση των μελών μας για εθελοντική δημιουργία, αυτo-έκφραση και προσωπική ανάπτυξη.
 • Συμμετοχή σε διαφόρων ειδών κοινωνικά δρώμενα που αφορούν την εκπαίδευση, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Οι ομάδες που λειτουργούν στο σύλλογό μας είναι οι εξής:

 

 1. Ομάδα φωτογραφίας (Η ομάδα φωτογραφίας λειτουργεί από την ίδρυση του συλλόγου. Πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας από έμπειρους επαγγελματίες φωτογράφους, προάγεται η επικοινωνία και διοργανώνονται εκθέσεις καλλιτεχνικής φωτογραφίας.)
 2. Καλλιτεχνικών κατασκευών (Το καλλιτεχνικό εργαστήρι του συλλόγου έχει δώσει δυνατότητα έκφρασης σε πολλούς συνανθρώπους μας τα τελευταία χρόνια. Καταπιάνεται με διάφορα θέματα ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των μελών του.)
 3. Κινηματογραφικών προβολών (Από το 2009 η ομάδα κινηματογραφικών προβολών γεμίζει τις Κυριακές των μελών και των φίλων του συλλόγου με όμορφες προβολές σε ένα ευχάριστο και ζεστό περιβάλλον.)
 4. Ταινιών μικρού μήκους (Η ομάδα αυτή στη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνει σεμινάρια κινηματογράφου για όσους ενδιαφέρονται. Έχει στο ιστορικό της ήδη τρεις ταινίες μικρού μήκους που έχουν συμμετάσχει και σε φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις. Τέλος είναι υπεύθυνοι για το φεστιβάλ ερασιτεχνικών ταινιών μικρού μήκους που πραγματοποιείται τέλη Ιουνίου στα πλαίσια του τριήμερου φεστιβάλ του συλλόγου μας.)
 5. Παραδοσιακών χορών (Μία δυναμική ομάδα με πολύ κέφι που συναντιέται εβδομαδιαία και εξερευνεί τις χορευτικές παραδόσεις του τόπου μας. )
 6. Παρεμβάσεων (Η ομάδα αυτή οργανώνει παρεμβάσεις στην πόλη, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, έκδοση εφημερίδας τοίχου, θεματικές προβολές και συζητήσεις.)

 

 1. Πεζοπορίας (Από το 2011 η δυναμική ομάδα πεζοπορίας του συλλόγου ανακαλύπτει τις ομορφιές της περιοχής μας και όχι μόνο.)
 2. Μουσική μπάντα (Μια ομάδα νέων μουσικών που ασχολούνται κυρίως με την έντεχνη ελληνική μουσική )
 3. Ποδηλάτου (Μια εναλλακτική ομάδα, που αγαπάει το ποδήλατο και τον «ποδηλατικό τρόπο ζωής» . )
 4. Λόγου (μια ομάδα που δίνει τη ευκαιρία στα μέλη της να συζητούν και να προβληματίζονται σε θέματα που τους απασχολούν και να κάνουν κοινωνούς στους προβληματισμούς τους και όσους παρακολουθούν τις εκδηλώσεις τους)
 5. Yoga (Δοκιμάζει έναν εναλλακτικό τρόπο εκγύμνασης του σώματος και του μυαλού μέσω των μαθημάτων Γιόγκα στον ΑΣΤΟ. Τα μαθήματα βασίζονται στις τεχνικές Γιόγκα Yogic Arts και Abhaya Yoga.  Ο στόχος τους είναι η εναρμόνιση κίνησης- αναπνοής για την  υγεία του σώματος και του νου ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν το 100% του δυναμικού τους.)
 6. Κήπου (μια ομάδα που ασχολείται με τον κήπο μας, ώστε να είναι ένας όμορφος και φιλόξενος χώρος για όποιες εκδηλώσεις γίνονται εκεί) και τέλος
 7. Ομάδα δημιουργικής απασχόλησης νέων. (Ο σύλλογός μας, δίνει χώρο ελεύθερης δραστηριοποίησης σε νέους 15-18 χρονών που επικοινωνούν, εκφράζονται και συγχρόνως διαμορφώνουν την «ταυτότητά» τους. Στα πλαίσια των ομάδων νέων οργανώνονται κάθε χρόνο επικοινωνιακές κατασκηνώσεις σε διάφορα μέρη. Επιπλέον, έχουμε υλοποιήσει μέσα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Νεολαία», ανταλλαγές νέων και σεμινάρια κατάρτισης για εμψυχωτές νέων. Από τα τέλη του 2012 λειτουργεί για πρώτη φορά και « Café Philosophique ».)

Οι συναντήσεις των ομάδων, κατευθυνόμενες από δύο εμψυχωτές, επικεντρώνονται σε διαδικασίες που προάγουν την επικοινωνία και βοηθούν τα μέλη τους να αναπτύξουν τις ικανότητες τους.

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η παρουσία των ομάδων μας είναι αισθητή σε διάφορες εκδηλώσεις της πόλης μας (διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, συμμετοχή στο καρναβάλι των παιδιών με οργανωτική ευθύνη και συνεργασία με το Δήμο Πατρών σε διάφορες περιπτώσεις όπως δενδροφυτεύσεις, πυρασφάλεια κ.ά.)