ΠΑΤΡΑ: 10ετής κάθειρξη… κατ’ οίκον – Πού θα εκτίσει την ποινή ο 82χρονος που σκότωσε 45χρονο Βούλγαρο | dete

ΠΑΤΡΑ: 10ετής κάθειρξη... κατ’ οίκον - Πού θα εκτίσει την ποινή ο 82χρονος που σκότωσε 45χρονο Βούλγαρο

«Καλύτερα να πέθαινα για να γλιτώσω..., έχω μετανοιώσει, δεν είμαι εγκληματίας», είπε απολογούμενος ο 82χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 45χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Βουλγαρίας, μέσα στο κτήμα του, στα Καμίνια Αχαΐας, τον Νοέμβριο του 2016.

Ο ηλικιωμένος άνδρας κάθισε χθες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, όπου αναβίωσε το έγκλημα που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, για την οποία είχε κριθεί ένοχος πρωτόδικα και του είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 15ετών. Μια ποινή που την εξέτισε στο Νοσοκομείο της φυλακής Κορυδαλλού, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του. Χθες κρίθηκε ενοχος ομοφωνα, του αναγνωρίστηκε ελαφρυτικο και τελικά θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του σε κατ' οίκον περιορισμό. Τα παιδιά του κατηγορούμενου ανέφεραν πως επρόκειτο για μία κακιά στιγμή. Ολα συνέβησαν στις 22 Νοεμβρίου του 2016. Ο ηλικιωμένος έτρωγε και διασκέδαζε με αλλοδαπούς που διέμεναν στις αποθήκες. Μετά από έντονη λογομαχία με κάποιον πήρε την καραμπίνα και τον πυροβόλησε. Στη συνέχεια μπήκε σε λεωφορείο, επιβιβάστηκε για να έρθει στο σπίτι του στην Πάτρα αλλά τον συνέλαβαν.