ΠΑΤΡΑ: Χαμός στους πεζοδρόμους από την έφοδο δημοτικών Αστυνομικών-Με το “μέτρο” ανά χείρας ελέγχουν τον χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα | dete

ΠΑΤΡΑ: Χαμός στους πεζοδρόμους από την έφοδο δημοτικών Αστυνομικών-Με το "μέτρο" ανά χείρας ελέγχουν τον χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα

"Χαμός" αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποιούν "εφόδους" στα καταστήματα που λειτουργούν στους πεζόδρομους της πόλης και συγκεκριμένα σε Ρήγα Φεραίου, Αγίου Νικολάου, Παντανάσσης και Ραδινού.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί με το ... πασέτο, ελέγχουν την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε όλα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής κατά μήκος των πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί καταστήματα τα οποία έχουν υπερβεί τα όρια που καθορίζονται στην άδεια λειτουργίας, ενώ εντοπίστηκαν επιχειρήσεις οι οποίες δεν διαθέτουν καμία άδεια ανάπυξης τραπεζοκαθισμάτων, γιατί είτε οφείλουν χρήματα στο δήμο, είτε δεν είναι συνεπείς στη ρύθμιση των οφειλών τους.

Παράλληλα, υπάρχει και μια τρίτη περίπτωση, καταστημάτων, στα οποία ο δήμος Πατρέων, δεν έχει εκδόσει άδεια, διότι κατά τον έλεγχο, έχει διαπιστωθεί ότι το πεζοδρόμιο, ή ο πεζόδρομος είναι στενός και συνεπώς δεν υπάρχει ο προβλεπόμενος χώρος.

Το ξαφνικό "ντου" της δημοτικής αστυνομίας όπως ήταν φυσικό, έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κλάδο και δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που αντέδρασαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροεπεισόδια.

Ο Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας, ζήτησε άμεσα ραντεβού με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Π. Μελά για να συζητήσει το θέμα.