ΠΑΤΡΑ - ΦΩΤΟ: Μαζί με τους τουρίστες ήρθε και η αισχροκέρδεια - Αύξηση των τιμών μέσα σε μια νύχτα

Περιστατικά αισχροκέρδειας έκαναν την εμφάνιση τους για μία ακόμα χρονιά την περίοδο του Καρναβαλιού.

Σύμφωνα με καταγγελίες τουριστών οι τιμές σε κεντρικές καφετέριες της πόλης είναι ελαφρώς τσιμπημένες σε σχέση με τα συνηθισμένα. Άνθρωποι που έχουν ξαναβρεθεί στην Πάτρα σχολιάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως οι τιμές έχουν ανέβει από την τελευταία φορά που είχαν επισκεφθεί την πόλη μας. Ενώ, παρατηρείται και... έλλειψη τιμοκατάλογων!

Στα θετικά μπορεί να προσμετρηθεί πως οι καταστηματάρχες έχουν... τρομάξει από την κάθοδο των εφοριακών στην Πάτρα και κόβουν αποδείξεις, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν αρνητικά την άνοδο των τιμών ακόμα και ένα με δύο ευρώ.

Στο πάρτι και η εφορία: Ελεγχοι κατά κύματα

Στην Πάτρα έχουν «στρατοπεδεύσει» τις τελευταίες ημέρες, αρκετά συνεργεία της εφορίας, όχι φυσικά για να κάνουν απόκριες ή για να ζήσουν από κοντά το καρναβαλικό πνεύμα της πόλης, αλλά γιατί επιδίδονται στο «σαφάρι» κατά της φοροδιαφυγής.
Στο στόχαστρο της ΕΕΔΕ έχει μπει ο κλάδος της διασκέδασης και της εστίασης, αλλά και πολυάριθμα καρναβαλικά πληρώματα, μέχρι μοδίστρες και βιοτεχνίες που ράβουν αποκριάτικες στολές.
Είναι ενδεικτικό οτι τα κλιμάκια της εφορίας και της επιθεώρησης εργασίας, σαρώνουν τα τελευταία 24ωρα την αγορά της Πάτρας, κάνοντας εξονυχιστικούς ελέγχους όλες τις ώρες της ημέρας και τη νύχτα, ενώ θα βρίσκονται εδώ και το σαββατοκύριακο της αποκριάς.

Βέβαια, οι έλεγχοι δεν αφορούν μόνο την έκδοση αποδείξεων, αλλά και τον έλεγχο των ταμειακών μηχανών. Ειδικά στις περιπτώσεις που αφορούν παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των ταμειακών μηχανών, τα πρόστιμα που επιβάλλονται ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φτάνουν το ποσό των 20.000 ευρώ ανάλογα με την βαρύτητα του περιστατικού.