ΠΑΤΡΑ: Υπεγράφη συνεργασία – ΚΕΤΧ και ΤΕΙ | dete

ΠΑΤΡΑ: Υπεγράφη συνεργασία - ΚΕΤΧ και ΤΕΙ

Υπογράφηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, μετά την ολοκλήρωση σχετικών συζητήσεων, Συμφωνία Συνεργασίας («Μνημόνιο») μεταξύ του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) Πάτρας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Δυτικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. Αχαΐας όπου πρόεδρος είναι ο Τρύφωνας Κούκος, η υπογραφή έγινε από τον Διοικητή του ΚΕΤΧ, Ταξίαρχο Σπυρίδωνα Ζώη και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Βασίλειο Τριανταφύλλου στο γραφείο της διοίκησης του ΚΕΤΧ, παρουσία των προϊσταμένων και λοιπού εκπαιδευτικού προσωπικού του γραφείου εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών τμημάτων του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού & συναρμόδιων καθηγητών του ΤΕΙ.

Η συνεργασία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο της εντολής της ηγεσίας για άνοιγμα του Στρατού Ξηράς προς την κοινωνία, μέσω κοινών δράσεων με διάφορους φορείς του Δημοσίου Τομέα σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και στη βάση προτάσεων του Σωματείου Πολιτικών Υπαλλήλων. Η συνεργασία αυτή έρχεται να ακολουθήσει την αντίστοιχη επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεχνικού (ΚΕΤΧ) και του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Πάτρας, που πρόσφατα μάλιστα ανανεώθηκε για τέσσερα ακόμα έτη.

Τέλος όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η συνεργασία θα αφορά στην αξιοποίηση επιστημονικού δυναμικού και εργαστηριακών εγκαταστάσεων και των δύο φορέων προς όφελος εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων, τόσο του ΚΕΤΧ, όσο και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, σε τεχνικές ειδικότητες, στη βάση των κατευθύνσεων κοινής επιτροπής, που θα εξειδικεύσει τις λεπτομέρειες της συνεργασίας.