ΠΑΤΡΑ: «Τρέχουν» οι διεργασίες στην τοπική ΝΔ για τις εσωκομματικές εκλογές αν... γίνουν

Σε προεκλογική τροχιά έχει μπει ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας για τις εσωκομματικές εκλογές του Μαΐου, αν και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το τελευταίο διάστημα ενισχύεται η άποψη ότι δεν είναι σκόπιμο να στηθούν κάλπες αυτή την περίοδο.

Ωστόσο έως ότου ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, το γεγονός πως η ΝΔ αποφάσισε να κινητοποιήσει τα στελέχη και τα μέλη της προκειμένου να ανανεώσουν τις συνδρομές τους με εγκύκλιο του Γραμματέα Οργανωτικού, κ. Στέλιου Κονταδάκη που αναφερόταν σε πιθανή ημερομηνία εκλογών στις 13 Μαΐου, όπως είναι λογικό πυροδότησε μπαράζ διεργασιών στα στελέχη του κόμματος, φυσικά και σε τοπικό επίπεδο.

Όπως πρώτη είχε γράψει η «Γ», η εκλογή των προέδρων των ΝΟΔΕ από όλα τα μέλη του κόμματος που θα προσέλθουν στις κάλπες, διαφοροποιεί σε σημαντικό βαθμό το «τοπίο». Και αυτό είναι κάτι που φυσικά συζητείται έντονα στην Αχαΐα, όπου τα πρώτα ονόματα που προτίθενται να είναι υποψήφια για την προεδρία, αλλά και για το εννεαμελές συμβούλιο της νομαρχιακής οργάνωσης έχουν ήδη ακουστεί. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι σίγουρο αυτή τη στιγμή και τίποτα δεν μπορεί να προδικαστεί…

Ιδίως από τη στιγμή που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ», ένα πρόσωπο – έκπληξη καθώς και μία συνάντηση που θα γίνει εντός των επομένων ημερών (ή και ωρών) μπορεί να αποδειχτούν καθοριστικά στοιχεία των εξελίξεων στην τοπική ΝΟΔΕ.

ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ… «ΕΑΝ»

Πιο συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον του για την προεδρία της ΝΟΔΕ φέρεται να έχει εκφράσει ένα γνωστό πρόσωπο που ναι μεν ανήκει στην κεντροδεξιά παράταξη, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εμπλακεί στην τοπική κομματική «επικαιρότητα». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατ’ αρχήν εκτιμήσεις είναι θετικές - και από την Πειραιώς - ωστόσο μένει να φανεί εάν οι προθέσεις θα μετουσιωθούν και σε… πράξεις.

Εξίσου σημαντική όμως είναι και μία συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Εάν από αυτή βγει «λευκός καπνός», λέγεται ότι μπορεί επίσης να είναι καθοριστική ως προς την διαμόρφωση του προεκλογικού, αλλά και… μετεκλογικού, τοπίου στο νομό. Οι (ελάχιστοι) γνωρίζοντες υποστηρίζουν πως τα θέματα που θα τεθούν σε αυτή δεν αφορούν μόνο την υποστήριξη κάποιων προσώπων στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά συνολικότερα τη «φυσιογνωμία» της τοπικής Νέας Δημοκρατίας και ότι η συνάντηση θα είναι θετική μόνο εφόσον υπάρξει απόλυτη ομοφωνία των συμμετεχόντων σε όλα τα ζητήματα. «Η θα συμφωνήσουμε όλοι ή κανένας…» έλεγε χαρακτηριστικά ένα στέλεχος που θα συμμετέχει.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Πάντως, είναι ήδη γνωστά κάποια από τα πρόσωπα που θέλουν να εμπλακούν στις εκλογές της ΝΟΔΕ. Πρόκειται, φυσικά, για τον νυν πρόεδρο της οργάνωσης, Ανδρέα Μαζαράκη, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος, όπως ανακοίνωσε χθες και επίσημα),  ενώ ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης (και ανθυποψήφιος του κ. Μαζαράκη στις προηγούμενες εκλογές), Γιάννης Μάκκας, μάλλον προτιμά να μην εμπλακεί στην παρούσα φάση. Επίσης, ενδιαφέρον φέρεται να έχουν εκφράσει ο γνωστός ορθοπεδικός και δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Νικολάου και ο Μηχανικός και πρόεδρος της  Τ.Ο. Κέντρου Πόλης, Βασίλης Βλασταράς, ενώ έχουν βολιδοσκοπηθεί επίσης, ο νυν υπεύθυνος νομού της ΝΔ, Σπύρος Πολίτης, ο πρώην ΓΓ της ΝΟΔΕ Αχαΐας, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, κ.α.

ΓΝΩΜΗ