ΠΑΤΡΑ - ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ: Ελπίδες αναθέρμανσης της αγοράς από τους εμπόρους

Με συνεχές και βέβαια εξαντλητικό και για τους ίδιους τους εμπόρους ωράριο, διάρκειας συνολικά 40 ωρών, από σήμερα Πέμπτη ως και την Κυριακή 24 του μηνός, παραμονή των Χριστουγέννων, η αγορά της Πάτρας προετοιμάζεται να δεχθεί το μεγάλο κύμα των καταναλωτών.
Μετά από μια δύσκολη περίοδο και με τις υποχρεώσεις για το σύνολο των εμπόρων, να είναι αυξημένες κατά πολύ προς τα τέλη του έτους. Οι παράγοντες του εμπορίου ελπίζουν πως η κατάσταση αυτό το 4ήμερο μπορεί να ισορροπήσει σωστά, μεταξύ των απαραίτητων προμηθειών για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, της αγοράς ρουχισμού αλλά και τα είδη δώρου και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.
Η αγοραστική δύναμη στους καταναλωτές, βέβαια, παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα ουσιαστικά να προηγούνται πάγια και ανελαστικές δαπάνες όπως τρόφιμα και λογαριασμοί, με αποτέλεσμα το παραδοσιακό εμπόριο να διαπιστώνει ότι και το 2017 εξέρχεται ως μια χρόνια με μεγάλες απώλειες.
Αυτά τα τελευταία 24ωρα η αγορά ουσιαστικά προσπαθεί να «μιμηθεί» την... black Frinday του Νοεμβρίου, ξεκινώντας μια περίοδο προσφορών η οποία προηγείται τόσο του 10ημέρου των προεκπτώσεων όσο και της κανονικής εκπτωτικής χειμερινής περιόδου που ξεκινούν με τις αρχές του νέου έτους.
Παράγοντες του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας και του εμπορίου γενικότερα, αναφέρουν πως οι πιθανές προσφορές κατά το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων αυτή την Κυριακή 24 αλλά και στις 31 του μηνός, όπως και στην περίπτωση της «μαύρης Παρασκευής» αποσκοπούν να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης των καταναλωτών και σε επίπεδο τιμών βέβαια αλλά κυρίως αποσκοπούν στην τόνωση της ψυχολογίας των καταναλωτών, εν μέσω μιας περιόδου με αυξημένες υποχρεώσεις για όλους.