ΠΑΤΡΑ: Το Σάββατο το baby rally | dete

ΠΑΤΡΑ: Το Σάββατο το baby rally

Σε μια προσπάθεια δυναμικής συνέχειας της περσινής αναβίωσης του ιστορικού θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» διοργανώνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί το Baby Rally, που αναμένεται να δώσει καρναβαλικό χρώμα και κλίμα ευθυμίας, χαράς και αισιοδοξίας στο κέντρο της πόλης.

Μια ημέρα πριν την κορύφωση του Καρναβαλιού των Μικρών με την Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, οι αποκριάτικες μεταμφιέσεις αναβατών και ποδηλάτων και οι κεφάτες καρναβαλικές διαθέσεις των μικρών θα βρεθούν στο προσκήνιο κερδίζοντας τις εντυπώσεις και μεταδίδοντας ελπίδα και ανεμελιά σε μικρούς και μεγάλους.

Οι μικροί με τα ποδήλατά τους (απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η καρναβαλική μεταμφίεση τόσο του ποδηλάτου όσο και του αναβάτη και η ηλικία των 6-12 ετών για τους συμμετέχοντες) δίνουν ραντεβού το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10.00 στο προαύλιο του Στρούμπειου, για να γίνει η παραλλαβή των αριθμών συμμετοχής. Γύρω στις 10.30 θα αρχίσει η καρναβαλική παρέλαση παιδιών με τα ποδήλατα, η οποία θα ακολουθήσει την οδό Μαιζώνος και περνώντας από το κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, θα καταλήξει στην πλατεία.

Γύρω στις 11.00 θα αρχίσουν τα παιχνίδια του Baby Rally στην πλατεία Γεωργίου Α.΄

Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες: α)παιδιά ηλικία 6-9 ετών και β)παιδιά ηλικίας 10-12 ετών και για κάθε κατηγορία θα δοθούν 5 βραβεία καλλιτεχνικής αμφίεσης, 5 βραβεία κωμικής αμφίεσης και 3 βραβεία – βαθμολογία γενικής κατάταξης για τα παιχνίδια. Οι συμμετέχοντες θα βαθμολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2017.

Τα παιδιά εφοδιασμένα με χαρούμενη καρναβαλική διάθεση και διάθεση συμμετοχής θα είναι η ιδανικότερη συνθήκη για την επιτυχία του Baby Rally.

Το 1968 ο δραστήριος σύλλογος «Φυσιολατρικός Πατρών» διοργάνωσε για πρώτη φορά  αγώνες  «Βaby Rally». Επρόκειτο για παιδικούς ποδηλατικούς αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας στους οποίους λάμβαναν μέρος μικροί μασκαράδες έχοντας μεταμφιέσει ανάλογα και τα ποδήλατά τους. Οι τρομεροί "Μπέμπηδες" του Πατρινού Καρναβαλιού, κατόρθωσαν επί σειρά ετών να κατέχουν ξεχωριστή θέση στην πορεία του θεσμού. Υπήρχαν βραβεία για τα κατορθώματα τους στους αγώνες και για τις αμφιέσεις ποδηλάτων και ποδηλατιστών. Μετά τη διακοπή του Βaby Rally έγιναν κατά καιρούς προσπάθειες για την αναβίωσή του.

Το θρυλικό Baby Rally πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 1995, όπου παρέδωσε τη σκυτάλη στο Καρναβάλι των Μικρών το 1996. Πέρυσι αναβίωσε σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση.